Σε απόγνωση οι γιατροί του Νοσοκομείου Χανίων

Σε απόγνωση οι γιατροί του Νοσοκομείου ΧανίωνΘα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά

Σε απόγνωση βρίσκονται οι γιατροί του …
Γενικού Νοσοκομείου Χανίων οι οποίοι συνεχίζουν επ’ αόριστον την επίσχεση εργασίας από τα τακτικά τους καθήκοντα, διεκδικώντας δεδουλευμένα από τις εφημερίδες των τελευταίων μηνών, τα οποία παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του Νοσοκομείου δεν τα έχουν πληρωθεί ακόμη.

Σε σχετική επιστολή τους προς τους πολίτες των Χανίων, σύμφωνα με τα haniotikanea.gr, διευκρινίζουν ότι θα εξετάζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά «μέχρις ότου η πολιτεία και η κυβέρνηση να καταλάβουν ότι διεκδικούμε το δικαίωμα να μην υπάρχει απλήρωτη εργασία, όπως ορίζει τουλάχιστον το Σύνταγμα του ελληνικού κράτους και η υπάρχουσα νομοθεσία». Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν ότι «τα επείγοντα περιστατικά και οι νοσηλευόμενοι θα αντιμετωπίζονται, τη δε ευθύνη τους λαμβάνουν υπεύθυνα οι γιατροί του Νοσοκομείου».

Και η επιστολή των γιατρών συνεχίζει: «Τα ψίχουλα των μισθών των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων εξαφανίζονται από την οικονομική πολιτική του μνημονίου. Το αυξημένο κόστος διαβίωσης και η δραματική μείωση των μισθών μας, μας θίγουν ως ιατρούς, αφού, σε συνάρτηση με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, δεν μπορούμε να επιτελέσουμε το θεραπευτικό μας έργο και να μπορούμε να σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι στον άνθρωπο που νοσεί. Η κυβέρνηση, δυστυχώς, δεν θέλει ιατρούς με ήθος, παρά εργαζόμενους υγείας – ζητιάνους για ψίχουλα. Δρομολογεί συγχωνεύσεις κλινικών, νοσοκομείων, μαζική ιδιωτικοποίηση της υγείας, ένα δωρεάν αγαθό της κοινωνίας στον άνθρωπο».

Οι γιατροί καλούν τους Χανιώτες να διεκδικήσουν μαζί τους «ανθρώπινες συνθήκες φροντίδας και περίθαλψης», τονίζοντας ότι από την πλευρά τους επιμένουν σε ένα σύστημα υγείας υψηλού ποιοτικού επιπέδου, δωρεάν για όλους, χωρίς κριτήριο το χρήμα. «Σας αξίζει. Οι φόροι που πληρώνετε θα έπρεπε να σας το εξασφαλίζουν. Δεν ζητάτε ελεημοσύνη», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Καταγγέλοντας την απλήρωτη εργασία, οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίων υποστηρίζουν ότι με το καθεστώς που ισχύει αυτή τη στιγμή, «ο νοσοκομειακός γιατρός δουλεύει μέσο όρο πενήντα ώρες τον μήνα, απλήρωτος, με τον νόμο».
Τέλος, καλούν τους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη και τους δημάρχους, τα σωματεία και τους πολίτες «να μας συμπαρασταθούν στον αγώνα μας και να πιέσουν με κάθε τρόπο την αύξηση του κονδυλίου των εφημεριών, ώστε να μην διαλυθεί το μοναδικό στο νομό μας δημόσιο νοσοκομείο». Ζητούν ακόμη την κατανόση και την υπομονή των πολιτών, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθούν σύντομα τα αιτήματά τους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *