«Η Κάθοδος των Μυρίων… ».


Ως την… Κάθοδο των Μυρίων, όπως την περιγράφει στο έργο του ‘Κύρου Ανάβασις’ ο Ξενοφώντας, χαρακτήρισε στον sportdog την εκδρομή των φίλων του Άρη στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν τον τελικό Κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Νέγρης.
Ο γενικός γραμματέας του ‘Super3’ σχολίασε ότι ένα γεμάτο ‘Κλ. Βικελίδης’ και… κάμποσοι ακόμα θα μετακομίσουν το απόγευμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, συμπληρώνοντας ότι αυτή είναι η …

… μεγαλύτερη εκδρομή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Ακόμα, τονίζει ότι ολόκληρες οικογένειες προγραμμάτισαν να μεταβούν στην Αθήνα για το συγκεκριμένο ματς, με τον αριθμό των λεωφορείων να αγγίζει τα 300, των τσάρτερ τα οχτώ και, πιθανώς, περισσότερα από τρεις χιλ. Ι.Χ.!

«Πρωτοφανής εκδρομή»

-Γιάννη, πόσος κόσμος έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει με τον Super3 στην Αθήνα για τον τελικό;

«Περίπου 15 χιλιάδες άνθρωποι θα ταξιδέψουν με τον Super3 στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου. Αποκλειστικά εμείς έχουμε περίπου 220 λεωφορεία για την εκδρομή μας, ενώ έχουμε ναυλώσει και μερικά τσάρτερ. Συνολικά, όμως, ο αριθμός των πούλμαν αγγίζει τα 300 και ο αριθμός των τσάρτερ οχτώ. Στο σύνολο, δηλαδή 16 χιλ. οπαδοί του Άρη θα ταξιδέψουν οργανωμένα με εμάς ή με ταξιδιωτικά γραφεία και οι υπόλοιποι μόνοι τους».

-Περίπου πόσοι;

«Στο ΟΑΚΑ θα είμαστε 25 χιλ. άνθρωποι, κατ’ επέκταση περιμένω να βρεθούν άλλες τρεις χιλ. Ι.Χ. στους δρόμους. Η δική μας εκδρομή είναι προγραμματισμένη αυθημερόν, φαντάζομαι όμως ότι δεν ισχύει το ίδιο συνολικά για τους 25 χιλ. που θα βρεθούν στην Αθήνα».

-Η σύνθεση των ταξιδιωτών ποια είναι;
«Υπάρχει μεγάλη ποικιλία, τόσο σε ηλικίες όσο και σε μέλη. Δηλαδή, έχουν έρθει και έχουν γραφτεί ολόκληρες οικογένειες για να ταξιδέψουν μαζί μας. Πρωτοφανής εκδρομή για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα».

«Προγραμματισμός με τα Τέμπη ανοιχτά»

-Με τα Τέμπη τι γίνεται;

«Το πρωί της Πέμπτης έγινε μία συνάντηση της Αστυνομίας με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς (ΠΑΕ Άρης κτλ.), παρόλα αυτά εμείς ακόμα δεν έχουμε καμία ειδοποίηση. Ο δικός μας προγραμματισμός, πάντως, έχει γίνει με δεδομένο ότι τα Τέμπη θα είναι ανοιχτά για τη διέλευσή μας. Εμείς θεωρούμε δεδομένο ότι θα περάσουμε».

-Υπάρχουν περιστατικά που θυμάστε με ανθρώπους που δεν βρήκαν εισιτήρια;

«Πάρα πολλά περιστατικά, ο κόσμος γκρίνιαζε που δεν πρόλαβε να κλείσει μία θέση, αλλά η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Οι περισσότεροι, όμως, αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι».

«’Μετακομίζει’ το ‘Κλ. Βικελίδης’»

-Μπορείς να κάνει μία σύγκριση με τις εκδρομές στο Μόναχο ή τη Σαραγόσα παλαιότερα;
«Καμία σχέση με καμία εκδρομή. Όχι μόνο του Άρη, αλλά καμίας ελληνικής ομάδας. Εδώ μιλάμε για κανονική μετακόμιση, αναλογίσου μόνο ότι ο το ‘Κλ. Βικελίδης’ χωράει 22χιλ. ανθρώπους. Το Σάββατο στο ΟΑΚΑ, δηλαδή, θα βρεθεί ένα ολόκληρο ‘Βικελίδης’ και κάτι ακόμα!».

-Πώς θα χαρακτήριζες αυτή τη μετακόμιση;
«Η Κάθοδος των Μυρίων… ».
sportdog

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *