ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ;

Όσοι έχουν ηλικία θα θυμούνται εκείνο το αλήστου μνήμης τρομοκρατικό προπαγανδιστικό (σήμερα θα το έλεγαν …
επικοινωνιακό) σλόγκαν της παλαίποτε δεξιάς ΕΡΕ: «Αυτή η δραχμή είναι δική σου, μην αφήσεις τον Παπανδρέου να στην πάρει». Έγινε κατά κόρον χρήση του στην προεκλογική περίοδο που ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ηγέτης τότε της ΕΡΕ αντιμετώπιζε τον παππού Παπανδρέου, επειδή δήθεν η άνοδος της Ενώσεως Κέντρου στην εξουσία απειλούσε την δραχμή.

Η σημερινή δεξιά, η ΝΔ δηλαδή, ως γνήσιος απόγονος της τότε, ανίκανη να υπερβεί τον εαυτό της, επαναλαμβάνει, συνεπικουρούντος και του ψευδοσοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, με την αυτή τρομοκρατική προπαγανδιστική σκοπιμότητα, το ίδιο σλόγκαν λίγο παραλλαγμένο: «Αυτό το ευρώ είναι δικό σου, μην αφήσεις τον Τσίπρα να στο πάρει».

Τα κόμματα του δικομματισμού και της πολιτικής σήψης που έφεραν την Χώρα και τον Λαό της σ’ αυτήν την κατάσταση εξαθλίωσης, στερούμενα ουσιαστικών επιχειρημάτων καταφεύγουν σε επικοινωνιακές ομοβροντίες από σαπουνόφουσκες. Στον φόβο τους ότι θα χάσουν την εξουσία χάνουν το μέτρο. Μέσα στον επικοινωνιακό τους οίστρο ξεχνούν τον κανόνα «μέτρον άριστον» και ο προπαγανδιστικός τους λόγος προβάλει μέσα από το μεγαλείο της ψευτιάς του, περιφρονώντας προκλητικά την ευφυΐα αυτών που τον ακούν, όμως οι προκλήσεις δεν μένουν ατιμώρητες, θα τις τιμωρήσει η κάλπη.

Ένας πολίτης αποδέκτης της τρέχουσας πολιτικής προπαγάνδας, του μέχρι πρόσφατα κραταιού δικομματισμού, που δεν έχει καθόλου κριτική ικανότητα, θα κατάπινε χωρίς καθόλου να το χωνέψει το εξής μήνυμα: ο Τσίπρας φταίει για όλα! Όμως πόσοι πολίτες βρίσκονται σ’ αυτό το κατώτατο επίπεδο κριτικής διάνοιας;; Απάντηση: μόνο οι κρετίνοι! Κάνοντας χρήση αυτής της εξόφθαλμα ψευδούς και για τον λόγο αυτόν ανόητης προπαγανδιστικής τακτικής, περιφρονούν και προσβάλουν τους ψηφοφόρους που θέλουν να δελεάσουν, θεωρώντας τους ηλίθιους και κρετίνους, και αυτό θα τους έλθει μπούμερανγκ.

Ιδού ένα μικρό απάνθισμα από τις σαπουνόφουσκες που βάλλονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ:
 1.Φταίει διαχρονικά για όλους τους ξυλοδαρμούς, τα δακρυγόνα, τους κουκουλοφόρους και τις φωτιές. Αυτός προκαλούσε και προκαλεί τις ταραχές και φταίει διπλά επειδή θα προκαλέσει εκλογές και όλα αυτά τα έκτροπα θα επαναληφθούν.
 2.Φταίει επειδή θα γίνουν εκλογές ξανά για χάρη του και οι εκλογές κοστίζουν και τα λεφτά τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.
 3.Φταίει επειδή ο κ. Κουβέλης αισθάνεται εξάρτηση και δεν μπορεί να απογαλακτιστεί και δεν μπορεί να πάει σε κυβέρνηση χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ λες και ήταν ο κηδεμόνας του.
 4.Φταίει λοιπόν ο Τσίπρας γιατί κατέστρεψε την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και σαν άτακτο παιδί ο αθεόφοβος «άδειασε το βάζο» με τις 168 ψήφους
 5.Φταίει για την οικονομία της Ισπανίας! Νομίζω ότι φταίει και για την Ισπανική Γρίπη του 1918!
6.Φταίει γιατί έχει πολλές συνιστώσες που δεν καταλαβαίνουν ή μια την άλλη, είναι δηλαδή μια μικρή Βαβέλ.
 7.Φταίει γιατί είπε ΟΧΙ στο μνημόνιο, κ’ η τρόικα που ήταν να ‘ρθεί δεν ήρθε και τώρα τι θα γένουμε χωρίς την τρόικα;; (κάποιον μου θυμίζει αυτό… μήπως υπάρχουν και άλλοι φταίχτες;)
8.Φταίει γιατί οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ τρέχουν σ’ αυτόν και έγινε το νέο ΠΑΣΟΚ.
 9.Φταίει για την «ηγεμονία των αριστερών ιδεών» που αυτός μαζί με το ΚΚΕ επέβαλε στην Ελλάδα (να που βρέθηκε και ένας συνένοχος).
 10.Φταίει για την διόγκωση του κράτους, του κρατικού μηχανισμού και του αριθμού των υπαλλήλων.
 Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι τόσο προκλητικά ψευδείς που καταντούν φαιδροί. Θα σταματήσω σ’ αυτά τα 10 «πταίσματα» και στο επόμενο άρθρο θα προσπαθήσω κάτω από την επικοινωνιακή πλημμυρίδα να ανασύρω με την επιχειρηματολογία μου την ουσία που μπορεί να υπάρχει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *