Ελαφρά διαφοροποίηση του χρυσού


Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε ο χρυσός, ο οποίος ενδέχεται να κινηθεί πτωτικά, καθώς και επιπλέον στοιχεία για την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ και η διόγκωση των ανησυχιών για την κρίση χρέους στην Ευρώπη, ωθούν υψηλότερα το δολάριο, βλάπτοντας τη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο ως εναλλακτική επένδυση.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση διαπραγματεύθηκαν στα 1.380 δολ. η ουγγιά στις 11:38 π.μ. στη Σεούλ, 82 σεντς χαμηλότερα.
Ο χρυσός υποχώρησε 1,1% χθες φθάνοντας στα 1.380,82 δολ. η ουγγιά, στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 29 Νοεμβρίου καθώς ανατιμήθηκε το δολάριο. Τα συμβόλαια του Φεβρουαρίου υποχώρησαν 0,4% φθάνοντας τα 1.380,40 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (Nymex).
Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωσε σήμερα το δολάριο έναντι του καλαθιού των έξι κυριότερων νομισμάτων του κόσμου, μετά τη μεγαλύτερη άνοδό του σε τρεις εβδομάδες, χθες. Τον Νοέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,1% στις ΗΠΑ, σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία, ενώ η βιομηχανική παραγωγή ισχυροποιήθηκε 0,4%, περισσότερο των εκτιμήσεων.

Αυτήν την εβδομάδα η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια από το μηδέν έως το 0,25%, και αποφάσισε τη συνέχιση του σχεδίου αγοράς ομολόγων ύψους 600 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών, στις ΗΠΑ οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών αυξήθηκαν ετησίως στις 550.000 τον Νοέμβριο από 519.000 τον Οκτώβριο.
Τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν σήμερα.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αγωνίζονται να σταματήσουν την επέκταση της κρίσης από την Ελλάδα και την Ιρλανδία στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
Στις 15 Δεκεμβρίου η Moody’s Investors Service είπε ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από το Aa1 σε λιγότερο από τρεις μήνες μετά την προηγούμενη υποβάθμιση.
Ο χρυσός φέτος έχει σημειώσει άνοδο 26%, αγγίζοντας στις 7 Δεκεμβρίου τα επίπεδα ρεκόρ των 1.431,25 δολ. η ουγγιά.
Το ασήμι για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 0,7% φθάνοντας στα 29 δολ. η ουγγιά μετά τη χθεσινή του υποχώρηση κατά 2,3%, τη μεγαλύτερη από τις 7 Δεκεμβρίου.
Το παλλάδιο μετρητοίς υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στα 748,88 δολ. η ουγγιά και η πλατίνα για άμεση παράδοση διαμορφώθηκε 0,2% χαμηλότερα φθάνοντας στα 1.694,75 δολ. η ουγγιά.

http://www.naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *