Καταδικάστηκαν σε κάθειρξη Μπουρμπούλια, Αποστολόπουλος και Πανούσης

fouskes_30-7-2012Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, μετά από μακρά ακροαματική διαδικασία, καταδίκασε, την ….
Δευτέρα το πρωί, την πρώην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, τους επιχειρηματίες Τρύφωνα Αποστολόπουλο και Παναγιώτη Πανούση, τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης Σταύρο Κουμεντάκη και ακόμα 7 άτομα άτομα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τη μετοχή – “φούσκα” της εταιρείας ;Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ

Ειδικότερα, το δικαστήριο επέβαλε, κατά συγχώνευση :

* Ποινή 12ετούς κάθειρξης στην Κων. Μπουρμπούλια

*Ποινή 10ετούς κάθειρξης στον Τρ. Αποστολόπουλο

*Ποινή 8ετούς κάθειρξης στον Π. Πανούση και στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ, Κ. Τσέλο

*Ποινή 5ετούς κάθειρξης στους Μ. Γαβαλάκη, Δ. Λέκκα και Γ. Μελλά

* Ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή στον Στ. Κουμεντάκη.

Τέλος, σε ποινές 3ετούς φυλάκισης καταδικάστηκαν οι Θ. Κονταράτος, Ε. Βαλλής, Ν. Μιχαλιός

Αντίθετα, το δικαστήριο αθώωσε τους Σ. Αργυρίου, Β. Καλούδη, Θ. Παπαμανώλη, Β. Γιαπισίκογλου, και Π. Φικίρη.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους τους καταδικασθέντες για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και της ηθικής αυτουργίας στην πράξη αυτή, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), απάτη στο επενδυτικό κοινό.

Επίσης, το δικαστήριο χορήγησε σε όλους τους καταδικασθέντες – πλην της Μπουρμπούλια που δεν κατέθεσε αίτημα αναστολής, καθώς κρατείται εδώ και καιρό μετά την καταδίκη της για υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος – ανασταλικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

Ακόμη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνώρισε στους καταδικασθέντες, κατά περίπτωση – πλην της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, η οποία κρίθηκε ένοχη χωρίς κανένα ελαφρυντικό – τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς,

Τι αφορούσε η υπόθεση

Η υπόθεση που εκδικάστηκε αφορά παρακλάδι του μεγάλου σκανδάλου του Χρηματιστηρίου και ειδικότερα της μετοχής -“φούσκα” της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ, που είχε εξαγοραστεί από την ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ του Π. Πανούση. Έτσι στο εδώλιο παραπέμφθηκαν εκτός από την πρώην ανακρίτρια, τους δύο επιχειρηματίες και τον δικηγόρο Στ. Κουμεντάκη, χρηματιστές, καθώς και μέλη του Δ. Σ. της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ ΑΤΕ

Η εμπλοκή της Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια στην υπόθεση συνίσταται στο γεγονός ότι ως ανακρίτρια, που χειρίστηκε τις δικογραφίες με τις μετοχές “φούσκες”, δωροδοκήθηκε, προκειμένου να μην ασκήσει δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των υπευθύνων της εταιρείας Σ. ΣΙΓΑΛΑΣ ΑΤΕ που εξαπάτησαν την περίοδο 1999 – 2000 χιλιάδες επενδυτές του Χρηματιστηρίου, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Η υπόθεση έφθασε τελικά στο ακροατήριο μετά τις έρευνες των ειδικών – εφετών ανακριτών για το παραδικαστικό κύκλωμα, οι οποίοι άνοιξαν τους λογαριασμούς της πρώην ανακρίτριας, βρίσκοντας στην τράπεζα UBS της Ζυρίχης περίπου 400.000 ευρώ.

Σε έναν από τους λογαριασμούς της πρώην ανακρίτριας ήταν δικαιούχος και ο δικηγόρος Σταύρος Κουμεντάκης, ενώ τα χρήματα είχαν κατατεθεί από τον Τρύφωνα Αποστολόπουλο, μέσω των offshore εταιρειών Plexus Corporation και Vega International Corporation.

Η πρόταση του εισαγγελέα – οι απολογίες

Ο εισαγγελέας της έδρας του δικαστηρίου Σπύρος Μουζακίτης είχε ζητήσει, κατά την αγόρευσή του, να κηρυχθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι, καθώς, κατά την άποψή του, η πολύμηνη ακροαματική διαδικασία κατέδειξε όλα εκείνα τα ενοχοποιητικά στοιχεία που οδηγούν στην έκδοση καταδικαστικής απόφασης.

Από την πλευρά τους, όλοι οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι είναι αθώοι και ότι η μετοχή της ΣΙΓΑΛΑΣ δεν ήταν «φούσκα».

Μάλιστα, η Κωνσταντίνα Μπορυμπούλια είχε ισχυριστεί ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργούσε γνώρισε τον Τρ. Αποστολόπουλο ως κατηγορούμενο και ανέπτυξε μαζί του κοινωνικές σχέσεις.

Έτσι, του ζήτησε να μεταφέρει, μέσω των εταιρειών του, τα περίπου 400.000 ευρώ που δεν είναι προϊόν χρηματισμού της αλλά το αντίτιμο χρυσών λιρών που προέρχονταν από τον πατέρα της και εκείνη ζήτησε από τον συγκατηγορούμενό της να τις εξαργυρώσει…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *