αερολέβητες βιομάζας

Οι αερολέβητες βιομάζας είναι στις μέρες μας είναι η ιδανική επιλογή για κεντρική θέρμανση κατοικιών ,είτε σαν πρώτη εγκατάσταση είτε σαν αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου όσον αφορά στην εξοικονίμιση. Και αυτό γιατί φαίνεται ότι πλέον εξοικονομούμε από 30-70% χρήματα για θέρμανση σε σχέση με το πετρέλαιο. … 

Λέβητες βιομάζας ονομάζονται οι λέβητες ξύλου, πυρόλησης ξύλου,πέλλετ, πυρινόξυλου (ελαιοπυρήνα) και γενικότερα οι λέβητες στερεών καυσίμων.
Στους αερολέβητες βιομάζας μπορούμε να κάψουμε υλικά όπως μπρικέτα, καλαμπόκι,πυρήνα, ελαιοπυρήνα,pellet (πέλλετ) και άλλων υλικών.
Η εγκατάσταση μας παρέχει ακριβώς ότι χρειαζόμαστε αλλά και προγράμματα για την ευκολία χρησης των αερολέβητων βιομάζας. Συνήθως βρίσκουμε πάνω τον πίνακα ελέγχου που μας βοηθάει στην πραγματοποίηση της λειτουργίας τους. Εκεί ρυθμίζουμε την ποσότητα υλικού που θα κάψουν οι αερολέβητες βιομάζας αλλά και τη ποσότητα αέρα. Έχει τη δυνατότητα έναρξης και λήξης της φωτιάς όπως εμείς του ζητήσουμε ή προγραμματίσουμε. Μας δείχνει επίσης και τη θερμοκρασία νερού του λέβητα βιομάζας. Τα πάντα είναι εύκολα και ρυθμίζονται αποκλειστικά από εμάς. Είναι ένα πολύ εύχρηστο και οικονομικό μέσο θέρμανσης για κάποιον που επιθυμεί να ζεσταίνεται οικονομικά αλλά και εναλλακτικά.
Οι αερολέβητες βιομάζας είναι μία πολύ έξυπνη λύση ώστε να μπορείται να κάψετε τα στερεά καύσιμα που αγοράζετε ή έχετε στην κατοχή σας. Εχουν πλέον αποδόσεις που ξεπερνούν το 90% και λαμνβάνοντας υπόψιν το χαμηλό κόστος των καυσίμων των υλών τους,συμπαιρένουμε ότι προσφέρουν οικονομική θέρμανση.
Μεγάλο πλεονέκτημα τους λέβητες αυτούς είναι ότι συνδέονται το ίδιο εύκολα με έναν οποιονδήποτε λέβητα ή ατομική μονάδα, και μπορούν να αντικαταστήσουν έναν λέβητα πετρελαίου ή να συνδεθούν παράλληλα με αυτόν.
Οι περισσότεροι λέβητες κυρίως πέλλετ και ελαιοπυρήνα είναι πλέον πλήρως αυτοματοποιμένοι και ελέγχονται απλώς από το θερμοστάτη του χώρου. Οι εξωτερικές τους διαστάσεις , κάνουν δυνατή τη τοποθέτησή τους σχεδόν σε οποιοδήποτε λεβητοστάσιο. Τα ασφαλιστικά εξαρτήματα που συνδέονται στους λέβητες τους καθιστούν απόλυτα ασφαλείς. Διαθέτουν επίσης όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και πιστοποιήσεις.
Βρίσκουμε επίσης και τους λέβητες με σιλό τροφοδοσίας που μπορούν να λειτουργήσουν ως απλοί ξυλολέβητες ή λέβητες πολλαπλής καύσης σε συνδυασμό με το σιλό. Λειτουργούν με βιντιλατέρ για μεγαλύτερη οικονομία καυσίμων και λειτουργούν με πάνελ καθοδήγησης σε συνδυασμό με το σιλό τροφοδοσίας. Ο καθαρισμός τους και η συντήρησή τους είναι πολύ απλή και εύκολη.
Υπάρχουν εταιρίες που μας δίνουν οικονομικά πακέτα προσφοράς αν σκοπευουμε να αγοράσουμε αερολέβητα βιομάζας και μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται τα έξοδα της τοποθέτησης του αερολέβητα αλλά και της υδραυλικής και ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.
Με βάση το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ενός αερολέβητα βιομάζας αλλά και την εξοικονόμηση που μας προσφέρει σε σχέση με την καύση πετρελαίου θέρμανσης, η απόσβεσή τους έρχεται σε διάστημα 1-3 ετών.
Περισσότερες πληροφορίες για αερολέβητες βιομάζας: http://www.promex.gr/products/aerolebites_viomazas

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *