Ανεγκέφαλοι πολιτικοι

1+1+1….πολίτης

Επ ευκαιρία των Ολυμπιακών αγώνων ακούσαμε από τους Εγγλέζους να εκθειάζουν τα επιτεύγματα του….
συστήματος υγείας λέγοντας ότι δεν μπορεί να ονομάζεται μία χώρα πολιτισμένη χωρίς σύστημα υγείας.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να ευημερήσει χωρίς μεσαία τάξη, αυτό το γνωρίζουν όλοι και ειδικά η τρόικα γιαυτό πάση θυσία διαλύει την μεσαία τάξη τον αιμοδότη της Ελληνικής κοινωνίας.

Με τις συνεχείς μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις διαλύσατε την οικονομία της χώρας, εξαθλιώσατε τους Έλληνες και φέρατε σε αδιέξοδο όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Θα παραθέσουμε ένα παράδειγμα υπαρκτού προσώπου στελέχους ιδιωτικής επιχείρησης με βαρέα ένσημα με πραγματική εργασία 36 χρόνια.

Η κύρια σύνταξη τον Ιανουάριο του 2009 μικτά ήταν € 1634,00 και η επικουρική € 654,32

Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και Επίδομα αδείας € 4.616,00

Έχει ένα επισκευαστικό δάνειο € 60.000,00 και ένα δάνειο € 20.000,00 για να βοηθήσει το παιδί του Πτυχιούχο Πανεπιστημίου με master και σημερινό άνεργο.

Παράλληλα άνοιξε λογιστικό γραφείο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα έξοδα της οικογένειας και στις σπουδές των παιδιών του- διότι η σύζυγος του δεν εργάζονταν.-

Υπάρχει ακόμη ένα δάνειο καταναλωτικό των € 6.500,00 το οποίο έλαβε ο υποφαινόμενος για να πληρώσει την ασφάλεια του στο ΟΑΕE, πρώην ΤΕΒΕ, διότι ήταν λογιστής πριν από το 1992 και ήταν υποχρεωτική η εγγραφή του στο ΤΕΒΕ και επομένως πλήρωνε, διπλή ασφάλεια για να πάρει την μεγάλη σύνταξη των € 361,00 μετά τα 16έτη και αφού έγινε 65 χρονών.

Σήμερα με το άρθρο 149 ν.3655 κόπηκε το 3% για τις κύριες συντάξεις και το 10% για τις επικουρικές μέχρι € 650,00.-

Με το άρθρο 44 του ν.3896/2011 κόβεται το 30% για επικουρικές πάνω από

€ 150,00.-

Αλλά η κυβέρνηση δεν σταματάει εδώ και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και με το άρθρο 2 του ν.4024 κόβει άλλο 20% για κύριες συντάξεις πάνω από € 1200.00 και σε συνδυασμό με το ν.4051/2012 το ψαλίδι συνεχίζεται για ποσά πάνω από € 1300,00 με άλλο 12%.

Κατά το ράψιμο όμως του κλεισίματος του πολυνομοσχεδίου- διότι τι άλλο κάνουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα παρά μόνο ράβουν και ξηλώνουν –

δεν έβγαιναν τα ποσά και βρέθηκε η λύση όσοι έχουν συντάξεις επικουρικές πάνω από € 300,00 να κοπεί το 20% αναδρομικά από 01,01,2011 και ελάτε τώρα να κάνουμε την σούμα και να δούμε που έφτασε αυτός ο συνταξιούχος .

Σημερινή σύνταξη κύρια € 1282,47 και επικουρική € 302,91 δηλαδή έχασε από κύριες και επικουρικές συντάξεις € 8448,00 και από Δώρα και επιδόματα € 2472,00 ,συνολικά από το 2010 μέχρι σήμερα

Η πολιτεία με τα διάφορα τερτίπια που αποκαλεί νόμους, ο νόμος πρέπει να διέπεται από ηθική, δικαιοσύνη και να είναι αποδεκτός από την κοινωνία –εδώ έχουμε πονάει δόντι κόβει κεφάλι- κατάφερε να διαλύσει τον οικονομικό ιστό της χώρας και συνεχίζει απτόητη την καταστροφική της δράση με το νέο «πούλεν» του Σαμαρά που ακούει στο όνομα Βρούτσης.

Καλείται σήμερα ενώ έχει χάσει πάνω από 37% να πληρώσει φόρο εισοδήματος € 6200,00 επί πλέον των κρατήσεων μαζί με την επί πλέον εισφορά αλληλεγγύης που προκύπτει από την μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση των φορολογικών συντελεστών –διότι το προσωπικό εισόδημα είναι και οικογενειακό – και ακούει για δόσεις 6 ή 7 και κανένας από αυτούς τους ανεγκέφαλους δεν καταλαβαίνει ότι και με 10 δόσεις είναι αδύνατο να εξοφλήσεις τον φόρο εισοδήματος .

Η δόση για Φ.Ε είναι € 886,00 ,δόση για δάνεια € 800,00 .βάλε χαράτσι, ΔΕΗ , τηλέφωνο, νερό, καύσιμα, φάρμακα, ε και λίγο φαγητό είναι αδύνατο να τα βγάλεις πέρα.

Στο ερώτημα τι θα γίνει η απάντηση ήταν αποστομωτική, ψάχνω να νοικιάσω ένα διαμέρισμα, ευάερο και ευήλιο και να αφήσω στο Δημόσιο και τις τράπεζες να μαλώνουν ποιος θα πάρει το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι και την αποθήκη .

Θέλω να πω στον φωστήρα εφοριακό κ. Βρούτση ότι ο συνταξιούχος αυτός πλήρωσε 36 χρόνια άσφαλιστικές εισφορές πήγε τουλάχιστον τρεις φορές στα δικαστήρια από το πρώην ΤΕΒΕ πλήρωσε τα «μαλλιά της κεφαλής του» και λόγω των ανικάνων κυβερνήσεων και των διορισμένων μελών των διοικη-τικών συμβουλίων κατέληξε να μην μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς.

Δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με το Δημόσιο διότι όλοι μας και ο ίδιος γνωρίζει ποιο ήταν το ποσοστό παρακράτησης στον δημόσιο υπάλληλο και ποιο στον μισθωτό του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης θέλω να θέσω και δύο ερωτήματα :

Το πρώτο ερώτημα αφορά στον πρόεδρο των συνταξιούχων του Ι.Κ.Α γιατί δεν προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη για την κατασπατάληση των πόρων της επικουρικής σύνταξης – τα δικά μας τα λεφτά που πληρώσαμε εμείς και οι εργοδότες μας- να καθίσουν στο σκαμνί αυτοί που λένε ακόμη και σήμερα ότι παίρναμε από τα επικουρικά ταμεία και πληρώναμε άλλους φορείς δεν πρέπει αυτοί να ελεγχθούν,να τιμωρηθούν, και να δημευθούν οι περιουσίες τους, για να μάθουν ότι τα ξένα χρήματα είναι ιερά ?

Το δεύτερο ερώτημα απευθύνεται στον επιστημονικό κόσμο, υπάρχει νομική ή άλλη διαδικασία για μία κυβέρνηση η οποία άλλα έλεγε προεκλογικά, τα 18 σημεία της Ν. Δημοκρατίας και άλλα κάνει διότι σήμερα είναι αδύνατο να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε την οικονομική κατάσταση .

Επομένως ηθελημένα παραπλάνησε τους ψηφοφόρους με τις 18 γραμμές και το Ζάππειο 1, 2 και 3.-

Προτάσεις υπάρχουν πολλές άλλα δυστυχώς είναι δώρο άδωρο εφόσον υπάρχει η τρόικα και Έλληνες πολιτικοί οι οποίοι εξαρτώνται από άλλα κέντρα εξουσίας .

Θα κάνω μια πρόταση μη οικονομική όσοι είναι πρόεδροι, μέλη επιτροπών ή κατέχουν άλλες θέσεις και πράττουν αντίθετα με τα συμφέροντα που πρέπει να προασπίζονται, εφόσον καταδικαστούν να μην έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθε όχι μόνο στην δημόσια διοίκηση άλλα να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα κοινά , ούτε και στους τοπικούς συλλόγους.

Οι αρχαίοι είχαν τον εξοστρακισμό ,εμείς τον στιγματισμό διότι βλέπουμε επί χρόνια τα ιδία πρόσωπα να εναλλάσσονται στις διάφορες θέσεις παρόλου που είναι αποτυχημένα και αυτό γιατί δεν τιμωρούνται.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *