ΧΑ: Στο πυρ το εξώτερον οι τράπεζες

Πόσο ακόμη θα απαξιωθούν οι ελληνικές τράπεζες και πού θα σταματήσει η πτώση των μετοχών τους; Η απάντηση σ’αυτό το ερώτημα είναι το
κλειδί σε όλα τα σενάρια για την περαιτέρω πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη, καθώς παρατείνεται η εκκρεμότητα και πληθαίνουν οι ασάφειες σχετικά με τις ανακεφαλαιοποιήσεις.

Η καταβύθιση των τραπεζικών μετοχών συνεχίζεται, οι τιμές τιμές τους οδεύουν προς τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα και το χρηματιστηριακό κλίμα επιδεινώνεται.

Σήμερα ο κλαδικός τους δείκτης σημείωσε δραματική πτώση της τάξεως (-6,97%), παρασύροντας χαμηλότερα ολόκληρη την αγορά.

 Η ανοδική κίνηση ορισμένων blue chips της βιομηχανίας και των αποκρατικοποιήσεων δεν ήταν ικανή να αντισταθμίσει τις απώλειες και να δώσει “ψυχολογικό στήριγμα” στην αγορά. Η μεγάλη πτώση των τραπεζικών χαρτιών ερμηνευθηκε μάλιστα ως προοίμιο γενικότερης διόρθωσης, με αποτέλεσμα να περιορισθεί η διάθεση ανάληψης ρίσκου και να επιταχυχθούν οι ρευστοποιήσεις, που ψαλίδισαν τελικά τα κέρδη των ανοδικών μετοχών.

 Η συνολική εικόνα στο ταμπλό δημιουργεί την εντύπωση ότι η αγορά βρίσκεται στην αφετηρία σημαντικής διόρθωσης, προοίμιο της οποίας ήταν η μεγάλη “βουτιά” της Παρασκευής, όταν ο ΓΔ πήγε στις 972 μονάδες, και “γύρισε” ενδοσυνεδριακά πάνω από τις 1.000.

sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *