Σαμαράς, ο τροπαιοφόρος! Και μη χειρότερα…

Γράφει ο Μαγια

Τι είπε ο πρώην συμφοιτητής και συγκάτοικος του ΓΑΠ (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) και νυν «σημαιοφόρος» του μνημονιακού ολέθρου, μιλώντας σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη; «Η κυβέρνηση έχει συντρίψει τους….
νεοναζί, καθώς η ηγεσία της οδηγείται στη Δικαιοσύνη, ενώ ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της είναι ήδη φυλακή»!

Ωστε, λοιπόν, η Χρυσή Αυγή εξαρθρώθηκε! Εύγε!…

Τι πρέπει να υποθέσουμε: Ότι, ο Α. Σαμαράς δεν έχει αίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης; Ότι, θέλει να ξεχάσουμε ότι πίσω απ’ τα μαύρα πουκάμισα των φασιστών υπάρχουν τα λευκά κολάρα των καθεστωτικών συμφερόντων. Κι εκείνων που προέκριναν την «κινηματική» χρήση της Χρυσής Αυγής κι εκείνων που θα ήθελαν τη μετεξέλιξή της σε έναν «σοβαρό» εταίρο; ΄Η μήπως βιάστηκε, ψευδόμενος, να παρουσιάσει έργο για να κλείσουν τα στόματα των Ευρωπαίων και των Αμερικανών;
Το τέρας του φασισμού και του ναζισμού έχει πολλά πλοκάμια. Γύρω και έξω από τη Χρυσή Αυγή αναπτύσσονται και λειτουργούν άλλες ομάδες, ενίοτε ως συγκοινωνούντα δοχεία ή άλλες φορές ανεξάρτητα. Αποκαλυπτικό το κύριο θέμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας»: Η «Blood and Honour Hellas» απευθύνεται στη νεολαία, με τη μορφή μουσικοπολιτικού οργανισμού. Ο «Μαύρος Κρίνος», με φανατικούς εθνικοσοσιαλιστές και στοιχεία αναρχοδεξιών. Οι αποστασιοποιημένοι από τη Χρυσή Αυγή «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (ΑΜΕ) απαιτούν εντονότερη δράση. Οι σύγχρονοι «Χίτες», με την Πατριωτική Πολιτοφυλακή, ζητούν «εθνική κάθαρση», και οι «Λύκοι του Μοριά» συχνάζουν στα γήπεδα και στρατολογούν εφήβους και νέους στις γραμμές του εθνικοσοσιαλισμού.
Αρα, εάν η κυβέρνηση θέλει να φέρει πολιτική κάθαρση και να εξιλεωθεί για τη μακρόχρονη προκλητική της αδράνεια, καθώς και για την ανοχή που έδειξε στην οφθαλμοφανή εγκληματικότητα της Χρυσής Αυγής, οφείλει να καταστήσει σαφές ότι τώρα αρχίζει τον δύσκολο αγώνα ώστε να έλθουν όλα στο φως.
Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στη χρηματοδότηση αυτού του κόμματος, στους «χορηγούς» που βοήθησαν να οργανωθεί, να επεκταθεί, να γιγαντωθεί, προτού καταφέρει και εισχωρήσει στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Είναι μέγιστο θέμα να μάθει η ελληνική κοινωνία ποιοι οικονομικοί κύκλοι χρηματοδότησαν μια οργάνωση με καθαρά εγκληματικό υπόβαθρο, αλλά και πράξεις. Να αποκαλυφθούν, πάση θυσία, όλοι οι συνεργάτες αυτής της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στο κράτος, στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό και να εξιχνιασθούν όλες οι καταγγελίες, περί εγκληματικών ενεργειών στελεχών και μελών της.
Επίσης, να διαλευκανθούν οι σχέσεις του ακροδεξιού επιτελείου του πρωθυπουργού με στελέχη του φασιστικού μορφώματος, οι οποίοι, σύμφωνα με δηλώσεις τους, αλλού βλέπουν τον πραγματικό κίνδυνο και όχι στους «εθνικιστικούς κύκλους». Το επιτελείο, που λυσσαλέα υιοθέτησε τη θεωρία των δύο άκρων, ώστε να κηλιδώσει τον χώρο της ανερχόμενης Αριστεράς, εκφραζόμενης κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μόνο αν γίνουν όλες αυτές οι κινήσεις θα μπορεί να επαίρεται η κυβέρνηση Σαμαρά, ότι εξάρθρωσε μια εγκληματική οργάνωση. Αλλά, ως φαίνεται, της είναι πολύ δύσκολο, διότι δεν είναι δυνατόν να έδειχνε τόση ανοχή χωρίς να έχει υπόγειες σχέσεις μαζί της.
Το άμεσο μέλλον θα δείξει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *