Συμβουλές αποθήκευσης τροφίμων

Αναρωτιέστε ποια είναι η σωστή τοποθέτηση των τροφίμων στο σπίτι; Η αλήθεια είναι πως κάθε προϊόν, χρειάζεται το δικό του χώρο αποθήκευσης και τη δική του διατήρηση θερμοκρασίας προκειμένου να παραμένει για αρκετό διάστημα φρέσκο και κατάλληλο για κατανάλωση…

Τα φρέσκα φρούτα είναι πολύ ευαίσθητα και πρέπει να προφυλάσσονται. Δεν πρέπει να τα χτυπάτε ή να τα πιέζετε, γιατί έτσι χαλάνε και μολύνονται γρηγορότερα από τους μικροοργανισμούς. Για το λόγο αυτό τα χτυπημένα και μισοχαλασμένα φρούτα θα πρέπει να τα ξεχωρίζετε από τα γερά.

Μήλα: Τα μήλα τα τοποθετείτε στο ψυγείο χωρίς να τα τυλίξετε ή να τα σκεπάσετε. Τα άγουρα μήλα μπορείτε να τα διατηρήσετε σε ψυχρό δωμάτιο, ενώ τα ώριμα διατηρούνται το πολύ μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Μπανάνες: Οι μπανάνες διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, όχι στο ψυγείο διότι μαυρίζουν. Τοποθετείστε τις καλύτερα σε ένα σκοτεινό μέρος για να παραμείνουν φρέσκες και στο χρώμα τους .

Κονσερβοποιημένα φρούτα ή χορταρικά: Η ανοιχτή κονσέρβα διατηρείται μόλις μία ημέρα, αν είναι σκεπασμένη και στο ψυγείο.

Ξηρά φρούτα: Τα ξηρά φρούτα φυλάσσονται σε κλειστά δοχεία σε θερμοκρασία δωματίου, εκτός και αν το δωμάτιο είναι πολύ υγρό ή ζεστό, οπότε μπορεί να μουχλιάσουν.

Αλλαντικά: Τα αλλαντικά θα πρέπει να τα τοποθετείτε στο ψυγείο, ενώ θα πρέπει να καταναλώνονται εντός 3 ημερών.

Γάλα: Φρέσκο γάλα και κρέμα τοποθετούνται στο ψυγείο και διατηρούνται για 3 με 5 ημέρες. Μόλις αγοραστούν τοποθετούνται κατευθείαν στο ψυγείο. Από την άλλη, το αποβουτυρωμένο γάλα διατηρείται για μήνες στο ντουλάπι ( μετά το άνοιγμα θα πρέπει να καταναλωθεί εντός 3 ημερών), ενώ το μη αποβουτυρωμένο δεν διατηρείται τόσο καλά.

Αυγά: Διατηρούνται στο ψυγείο.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *