Τελευταία Νέα

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα δημοψηφίσματος !

Τα λέγαμε την τετάρτη εδώ:  Ετοιμάζουν ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ… για να μείνουν στις καρέκλες τους !

Σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα δημοψηφίσματος προχώρησε η κυβέρνηση. Με μια πρωτοφανή κοινοβουλευτική πρακτική ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε να γίνει αύριο συμπληρωματική ειδική ημερήσια διάταξη προκειμένου το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής να συζητήσει και…
να λάβει αποφάσεις για την τύχη του αιτήματος της αντιπολίτευσης και συνολικά των της πρότασης των 138 για δημοψήφισμα που θα αφορά το θέμα της μικρής ΔΕΗ.

Πουθενά στο Σύνταγμα ή στο κανονισμό της Βουλής δεν υπάρχει πρόβλεψη και δεν θα μπορούσε να υπάρχει, ώστε 56 βουλευτές του Α’ Θερινού τμήματος να αποφασίζουν για το αν πρέπει να προωθηθούν στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι υπογραφές πολλαπλάσιων βουλευτών, των 138 στη προκείμενη περίπτωση, προκειμένου να γίνει ή όχι δημοψήφισμα. Ο Πρόεδρος της Βουλής με βάση όσα προβλέπονται έπρεπε να διαβιβάσει τις 138 υπογραφές των βουλευτών που θέλουν να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να αποφασίσει ή όχι για δημοψήφισμα που αφορά την υπόθεση της Μικρής ΔΕΗ στον Πρωθυπουργό και αυτός με τη σειρά του στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντί για αυτό καλούν το θερινό τμήμα στο οποίο δεν συμμετέχουν καν οι βουλευτές οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της σύγκλησης της Ολομέλειας για το δημοψήφισμα να πάρει αποφάσεις που θα εμποδίσουν όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα.

Δεν θα νομιμοποιήσουμε αυτή την διαδικασία, είπαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκος Βούτσης. Αυτή την ώρα μάλιστα πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με εισήγηση να μη συμμετέχουν στην αυριανή συνεδρίαση.

Στο μεταξύ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ καταγγέλλουν την κυβερνητική πλειοψηφία για αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις και πρακτικές. «Το κυβερνητικό μπλοκ απέκρουσε ότι υπήρχαν πάνω από 120 υπογραφές και ομοιότητα στις προτάσεις της αντιπολίτευσης για δημοψήφισμα κάτι που για μένα προσκρούει στην κοινή λογική» δήλωσε μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Νίκος Αναγνωστάκης. Παράλληλα, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης επανέλαβε πως «η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να δεχθεί να συνυπολογισθούν και, δι αυτού του τρόπου, να νομιμοποιηθούν οι υπογραφές βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τον σχηματισμό του αναγκαίου αριθμού των 120 βουλευτών, στη διαδικασία υποβολής της πρότασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος» για τη ΔΕΗ.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή δήλωσε για το θέμα ότι: “Η Κυβέρνηση ρέπει για ακόμη μια φορά προς τη θεσμική εκτροπή. Η απροθυμία αποφυγής του Συντάγματος μέσω διαδικαστικών κολλημάτων δεν μπορούν να ακυρώσουν την ανάγκη ετυμηγορίας από τον ελληνικό λαό. Οι υπογραφές όλων των βουλευτών της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να μην σωρευτούν ακόμα και αν το ΚΚΕ περιλαμβάνει αίτημα ακύρωσης νώμων πέραν του ψηφισθέντος νομοσχεδίου. Η συγκυβέρνηση κρύβεται πίσω από ηθελημένα ή μη λάθη διαδικασίας για να καλύψει την αλήθεια. Φοβάται τη γνώμη του λαού που ειναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της περιουσίας που τα συμφέροντα των λίγων την πιέζουν να εκποιήσει.”

Απόψε θα συνεδριάσουν και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων που μετέχουν στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής προκειμένου να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στην αυριανή συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος θα προτείνει την παρουσία του κόμματος στη Βουλή σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, οι οποίοι θα εξηγήσουν τις θέσεις τους αναφορικά με την «αντισυνταγματικότητα» της κυβερνητικής επιλογής για τη ΔΕΗ, και στη συνέχεια, οι βουλευτών των ΑΝΕΛ να αποχωρήσουν από την αίθουσα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *