Δημόσια διαφωνία Μητσοτάκη – Γεωργιάδη για τη διεύρυνση της Ν.Δ

Αρνητικός εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας προς τα δεξιά, τονίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάτσει στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια τον αποκαλούσαν «γερμανοτσολιά και φασίστα».
Τόνισε δε, ότι η ΝΔ πρέπει να στραφεί στο χώρο του κέντρου, ο οποίος σήμερα είναι «πολιτικά ορφανός», ενώ συμπλήρωσε ότι «σε αυτό το χώρο συντάσσονται οι πραγματικά δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Οι δυνάμεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, κυρίως δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και πολλοί άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία, ως το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε αυτούς τους πολίτες, πρωτίστως μέσα από τον πολιτικό της λόγο και τις πράξεις της».

Νέο άνοιγμα Άδωνι σε ΑΝΕΛ και Χαϊκάλη

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, όμως συνεχίζει να απευθύνει καλέσματα συνεργασίας σε πρώην στελέχη της Ν.Δ μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ 90,1.

Αναφερόμενος στην πρότασή του περί επιστροφής παλιών στελεχών της ΝΔ στο κόμμα, τόνισε ότι ο ίδιος «δεν έχει μιλήσει για πρόσωπα, αλλά έκανε μια πολιτική ανάλυση ως προς την αλλαγή των συσχετισμών μετά την παύση του μνημονίου».

«Είναι ώρα συσπείρωσης της δεξιάς. Εφόσον η ελληνική δεξιά διασπάστηκε λόγω μνημονίων, τώρα πρέπει να ξαναθυμηθούμε αυτά που μας ενώνουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Έκανε ταυτόχρονα άνοιγμα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και ειδικά στον Παύλο Χαϊκάλη λέγοντας πως ο τρόπος που έθεσε ο βουλευτής το θέμα δηλαδή πρόσωπο ευρείας αποδοχής για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον βρίσκει σύμφωνο.

Ένα βήμα παραπέρα στο θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε σήμερα Παρασκευή μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης ο οποίος όχι μόνο επανέλαβε ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να ψηφίσει το πρόσωπο που μπορεί να προταθεί, αλλά συνέδεσε αυτήν του την απόφαση και με την «πολιτική σταθερότητα».

Μάλιστα, ο κ. Χαϊκάλης άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοί του στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ που έχουν την ίδια άποψη για την ψήφιση ενός προσώπου που θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεν θα είναι πολιτικός.

«Ύποπτη» η κίνηση Χαϊκάλη, σχολίασε, μιλώντας επίσης στο ΣΚΑΪ , η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *