Μήνυμα Παπανδρέου στους νέους «Η χώρα σας χρειάζεται»

Περισσότερες από 200 ερωτήσεις μέσα σε 1,5 ώρα δέχθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη διαδικτυακή του συνομιλία με τους νέους, στους οποίους απευθύνθηκε μέσω Facebook και Twitter. Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε στους νέους, πολλές φορές, τη φράση…..
«η χώρα σας χρειάζεται», καλώντας τους «να μην το βάλουν κάτω».
Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η συνάντηση αυτή γίνεται πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τις οποίες χαρακτήρισε σημαντικές, αφενός, «γιατί πρέπει να συνεχίσουμε ένα πρόγραμμα αλλαγών» και, αφετέρου, για να αξιοποιηθούν οι νέοι θεσμοί που εισάγει ο «Καλλικράτης», τονίζοντας, παράλληλα, ότι, σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθούν πολλές δυνατότητες στους νέους.
Στη σύντομη εισήγησή του, προτού απαντήσει σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων, αλλά και σε ερωτήσεις που είχαν σταλεί μέσω του Twitter και του Facebook, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι, πέρα από τις τεράστιες δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα για τους νέους σε διάφορους τομείς, αυτό που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο, ήταν να αποφύγει η χώρα μας τη χρεοκοπία.
Επιπλέον, τόνισε ότι «έπρεπε να πάρουμε δύσκολα μέτρα και αποφάσεις, οι οποίες όμως θα ωφελήσουν τις νεότερες γενιές, δίνοντας μια προοπτική» και υποστήριξε ότι «η χρεοκοπία της χώρας θα ήταν και χρεοκοπία των δικών σας ονείρων και οραμάτων».

Ο κ. Παπανδρέου δέχτηκε πληθώρα ερωτημάτων για την Παιδεία, την ανεργία, τις πελατειακές σχέσεις κ.ά. και τόνισε ότι χρειάζεται να επικρατήσει μια νέα νοοτροπία στη χώρα και να μπουν κανόνες παντού.
Ακόμη, ζήτησε από τους νέους να μετατρέψουν τις «τάσεις φυγής» σε δύναμη αλλαγών και να γίνουν, με τη φαντασία και τις γνώσεις τους, οι «φορείς των αλλαγών, που θα οδηγήσουν τη χώρα σε μια άλλη πορεία».
Επικαλούμενος μάλιστα την προσωπική του εμπειρία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι και ο ίδιος θα μπορούσε να είχε επιλέξει να μείνει στο εξωτερικό και να κάνει καριέρα εκεί, προτίμησε ωστόσο να γυρίσει στην πατρίδα του και να παλέψει για να την αλλάξει. «Το μέλλον είναι στο χέρι μας» επανέλαβε, στέλνοντας μήνυμα στους νέους, που δείχνουν -και είναι- απογοητευμένοι από την ίδια τους τη χώρα…

.protothema.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ–ΕΒΡΑΙΚΗ ΜΑΪΜΟΥ ΜΕ ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ Ο.Ε.Α. ΚΑΙ ΔΙΑ ΑΛΛΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/11/blog-post_04.html

    ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

    ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΕΚΔΙΩΞΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΙΝΕΖΟ-ΕΒΡΑΙΚΗ ΤΡΟΙΚΑ ΤΩΡΑ!
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html

    ΑΠΟ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Ο.Ε.Α.: ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΘΑΝΑΤΙΚΩΝ ΠΟΙΝΩΝ ΣΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ 13ΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/13.html

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΝΕΟΙ
    ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΝΤΕ ΑΘΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
    ΕΣΕΙΣ ΕΛΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΠΕΝΤΕ ΝΕΑ
    ΦΥΓΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ BILDERBERG .ΒΡΗΤΕ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑ ΧΝΟΝΟΛΟΓΙΑ π.ΧΓ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-BILDERBERG-2009 Η` 2004 Η` 2005 ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ …ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΛΟΠΟΔΗΤΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Η κωλοφυλαδα του θεμου λεει μαλακιές Νομίζω ότι κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους ο ΓΑΠ και οι συνεργάτες του. Δεν μπορείς να ζητάς από τον κόσμο να στείλει ερωτήσεις μέσω Twitter/Facebook και να απαντάς μονάχα σε 4.και αυτές ήταν στημένες…
    Από τη στιγμή που υπήρχαν καλεσμένοι νέοι, ήταν πρακτικώς αδύνατο να απαντηθούν τα ερωτήματα των χρηστών του Διαδικτύου.αλλη μια προεκλογική μπαρούφα του αρχισιωνιστη μεγαλοπροδότη

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Ντροπή σου κύριε πρωθυπουργέ να καλείς τους νέους να μην το βάζουν κάτω και εσύ να την κοπανάς.Πως αλλλιώς να εκλάβει κάποιος τις δηλώσεις σου σχετικά με τη συχέτιση του αποτελέσματος των αυτοδοιηκητικών εκλογών με τη διεξαγωγή η μη βουλευτικών εκλογών. Ντροπή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλήν του κυρίου Κουβέλη, που καλούν τους πολίτες να αλοιώσουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές μετατρέποντας τες σε δημοψήφισμα. Δυστυχώς η σωτηρία της χώρας ελάχιστους πολιτικούς ενδιαφέρει.
    Ο αιρετικός

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Ο τυπάκος είναι απίστευτα θρασσύς.Εμείς πάλι απίστευτα βλάκες που δεν μαζευόμαστε στο Μαξίμου με σάπιες τομάτες και κλούβια αυγουλάκια να του δώσουμε τον προεκλογικό "αέρα" που χρειάζεται

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *