Στο γραφείο και το Σαββατοκύριακο;

Πέρα από τα εργασιακά σας δικαιώματα τα οποία θα πρέπει να αξιώνετε και την υγεία σας…
η οποία δεν θα πρέπει να υποβιβάζεται προς όφελος των επαγγελματικών σας καθηκόντων, η δουλειά μέσα στο σαββατοκύριακο δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα ευχάριστο γεγονός.

Τα Σάββατα είναι πολλές φορές συμφωνημένο και σύνηθες, ειδικότερα σε εργασίες όπως σε καταστήματα, καφετέριες, χώρους διασκέδασης να υπάρχει απασχόληση για κάποιες ώρες ή ακόμα και για ολόκληρο οχτάωρο. Τις Κυριακές όμως η εργασία, όταν μάλιστα έχει δουλέψει κανείς όλη την προηγούμενη εβδομάδα δεν είναι καθόλου επιθυμητή.

Πώς λοιπόν θα φροντίσετε να την αποφύγετε;

Το μυστικό είναι η καλή οργάνωση σε συνδυασμό με ένα σωστό πρόγραμμα. Αν όλες οι υποχρεώσεις μπορούν να ταξινομηθούν και εσείς μοιράσετε τη δουλειά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη χρειάζεστε περισσότερες ώρες για την υλοποίησή τους, τότε ξέρετε πως το Σαββατοκύριακο θα το ευχαριστηθείτε κάνοντας κάτι άλλο πέρα από δουλειά και υποχρεώσεις.

Αν προκύψουν έκτακτες εργασίες και ο χρόνος είναι αρκετά πιεστικός, δείξτε κατανόηση αλλά βάλτε και τα όριά σας δηλώνοντας στον εργοδότη σας ότι μπορείτε να τον βοηθήσετε αυτή τη συγκεκριμένη φορά, όμως δεν προτίθεστε να μένετε μέσα όλα τα Σαββατοκύριακα που θα θέλει να είστε εκεί για κάλυψη αναγκών που θα μπορούσαν να έχουν επιλυθεί μέσα στην εβδομάδα.

Αν κάνετε τη δουλειά σας σωστά και δεν αφήνετε επίτηδες ή λόγω ασήμαντων αιτιών, υπόλοιπες εργασίες τότε δηλώστε ξεκάθαρα ότι ο χρόνος του διημέρου σας ανήκει. Εξάλλου, η απόδοσή σας θα μειωθεί αναγκαστικά αν δεν αφήνετε αρκετό χρόνο ξεκούρασης μεταξύ των εβδομάδων, με αποτέλεσμα στο τέλος του μήνα να χρειάζονται άλλα τέσσερα Σαββατοκύριακα για να μπορέσετε να φέρεται εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις. Μην ξεχνάτε επίσης, πως η ζωή δεν είναι μόνο δουλειά, χρειάζεται κανείς για να ολοκληρωθεί ως προσωπικότητα, ελεύθερο χρόνο, άλλες δραστηριότητες, όπως επίσης και κοινωνικές επαφές.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *