Ο δρόμος της ΝΔ για την εξουσία

Σε «τριπλό ταμπλό» παίζει η Συγγρού, με στόχο την επιστροφή της στην εξουσία και την κατάκτηση της πολυπόθητης, από τον Αντώνη Σαμαρά, αυτοδυναμία.

Το «γαλάζιο στρατόπεδο», βρίσκεται σε εγρήγορση με το επιτελείο του Προέδρου να μην περιορίζεται στην…..
αντιπολιτευτική ρητορικά αλλά να επιχειρεί ταυτόχρονα να:

• Φέρνει στο φως τεκμηριωμένες καταγγελίες για την περίοδο διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που να δείχνουν το «αμετανόητο», ΠΑΣΟΚ

• Παρουσιάζει ολοκληρωμένες προτάσεις και τους βασικούς άξονες της πολιτικής του, ώστε να πείσει την κοινή γνώμη για την δυνατότητα διακυβέρνησης του τόπου

• Επιδιώκει και πραγματοποιεί, διεθνείς επαφές κορυφής, με σκοπό να ενημερώσει του ξένους αξιωματούχους για τις ακριβείς θέσεις του αλλά και για να εκπέμψει παράλληλα την εικόνα ενός κόμματος που έχει ρόλο και είναι έτοιμο να αναλάβει την εξουσία σε μια κρίσιμη για τον τόπο χρονική συγκυρία.

Χθες, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, έφερε μάλιστα στο φως νέα στοιχεία που αποδεικνύουν, όπως ισχυρίστηκε, την διόγκωση του κράτους από το ΠΑΣΟΚ, με νέες κρατικές δομές, νέες οργανικές θέσεις και νέες προσλήψεις ακόμα και με τρόπους που συνιστούν σκαστή παρανομία και κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Βρούτσης, παρουσίασε τους τρεις βασικούς πυλώνες της «φορολογικής μεταρρύθμισης» της ΝΔ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατάργηση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα και των έκτακτων εισφορών, την επιστροφή του ΦΠΑ στο 19% και στα είδη εστίασης στο 9% και την επαναφορά του αφορολογήτου στις 12000 ευρώ.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της παράταξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, ενισχύοντας το διεθνές προφίλ του κόμματος. Χθες μάλιστα είχε μια, σε «φιλικό κλίμα», συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η ατζέντα του ταξιδιού του, είναι γεμάτη συναντήσεις Κορυφής, με ξένους φορείς και αξιωματούχους ενώ το πρόγραμμά του, περιλαμβάνει και επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και της ελληνικής ομογένειας.

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *