Προσφυγή κατά της ηλεκτρονικής κάρτας από την Αστυνομία


Ζητούν αφαίρεση του τσιπ με τα προσωπικά στοιχεία.

«Να μπλοκάρουν» την έκδοση των νέων υπηρεσιακών τους ταυτοτήτων, που θα περιέχει «τσιπ» με προσωπικά στοιχεία, επιχειρούν αστυνομικοί με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι αστυνομικοί θέτουν θέμα παραβίασης της…..
νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, αν και….
ζητούν να προβλεφθεί στις νέες ταυτότητες η υποχρεωτική ή προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος!
Με την προσφυγή που υπέβαλαν γυναίκα αρχιφύλακας και άνδρας υπαρχιφύλακας ζητούν να ακυρωθεί η διαταγή του αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τον νέο τύπο των υπηρεσιακών ταυτοτήτων, τις οποίες καλούνται να πάρουν σταδιακά οι αστυνομικοί.
Οι νέες ταυτότητες, μεγέθους πιστωτικής κάρτας κατασκευασμένης από πολυανθρακικό υλικό, θα περιέχουν στοιχεία αναγνώσιμα διά γυμνού οφθαλμού, αλλά και στοιχεία που θα φαίνονται μόνο κάτω από υπεριώδες φως (που υπάρχει στα σχετικά μηχανήματα για τις κάρτες), καθώς και ειδική ζώνη μηχανικά αναγνώσιμη MRZ.
Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι είναι παράνομη η ηλεκτρονική αποθήκευση προσωπικών δεδομένων, τα οποία απαριθμώνται μάλιστα ενδεικτικά (φύλο, ηλικία κ.λπ.), χωρίς να διευκρινίζεται ποια ακριβώς θα είναι, αν είναι ευαίσθητα ή απλά δεδομένα, με συνέπεια να προσβάλλονται οι αρχές της νομιμότητας, της προσφορότητας, της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας που πρέπει να τηρούνται πάντοτε κατά την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τον Ν. 2472/97. Στην προσφυγή υποστηρίζεται ότι στις νέες ταυτότητες θα μπορούσαν κάλλιστα να αποθηκευτούν και άλλα στοιχεία μη εμφανή, εν αγνοία του κατόχου της ταυτότητας που δεν μπορεί να πληροφορηθεί, να ελέγξει και να προβάλει αντιρρήσεις, με συνέπεια τη διακινδύνευση των προσωπικών του δεδομένων.
Κατά τους αστυνομικούς, η προσβαλλόμενη διαταγή για τις ταυτότητες είναι άκυρη και ανυπόστατη και δεν στηρίζεται -κατά παράβαση του Συντάγματος- σε ειδική διάταξη νόμου.

http://anti-ntp.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

7 Comments

  1. Ανώνυμος

    Απάνω τους παιδιά!!! Μην δεχθείτε επ'ουδενί να πάρετε τις ηλεκτρονικές κάρτες! Αντισταθείτε αδέρφια! Οι Έλληνες δεν γίνονται το ηλεκτρονικό παιχνιδάκι κανενός!!!!!!!!!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Apo auta pou grafete edo, exo tin entiposi oti tha aftoktonisete ean mathete to ti gnorizoun oi amerikanoi gia ton kathe-ena apo emas.

    Ena aplo paradigma…. ta search pou kanete sto google/yahoo etc epeksergazontai kai sindeontai me ton kathena sas. Otan agorazete kati me credit card, ta pernoun oi amerikanoi kai ta sisxetizoun me ta proigoumena sas stixia….

    Sto telos tis imeras, gnorizoun oi amerikanoi perissotera pragmata gia esas apo oti gnorizoun oi goneis sas….. akomi kai apo esas tous idious!!!!!

    Oso gia tis ilektronikes kartes…. fovaste gia tin paraviasi ton prosopikon sas stixion tin stigmi pou sas kanoun tosa oi politikoi, kai akomi psifizete tous idious. Ftiakste tis protereotites sas.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ,ΘΑ ΜΟΥΖΗΤΑΣ 5 ΕΥΡΩ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 666,ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΟΝΤΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΟΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΧΑΚΕΡΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΣΠΑΣΟΥΝ….ΟΠΟΤΕ,ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ,ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ!!ΞΥΠΝΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
    Πατριώτες Έλληνες ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εθνικής ασφαλείας της Ο.Ε.Α. για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 7.11.2010.
    Ο Μέγιστος κίνδυνος εντοπίζετε στη Θράκη και ειδικώς στην Κομοτηνή όπου προσπαθούν να προωθήσουν Τουρκάλα Δήμαρχο(!!!), αλλά και σε άλλες κρίσιμες περιοχές της Βόρειας, Κεντρικής και Νησιώτικης Ελλάδας που επίσης απειλούνται με απόσχιση από μειονοτικά ανθελληνικά στοιχεία. Μη παρασύρεστε από την προπαγάνδα των ελεγχόμενων συμπαιγνιακών εβραικών "ΜΜΕ" που σας εξωθούν να απέχετε σε αυτές τις εκλογές! Είναι στημένη προπαγάνδα για να πλήξει την εθνική ασφάλεια και να θέσει σε κίνδυνο απόσχισης περιοχές της Ελληνικής επικράτειας!
    Ενημερωθείτε και διαδώστε το κείμενο που ακολουθεί..
    Καλό βόλι!

    ……..

    ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΝΟΜΑΡΧΕΣ – ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΣΕ ΠΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» ΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ.
    ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ΟΝ: ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ «ΠΑΣΟΚ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ΑΥΤΟΣ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΦΙΛΟΠΑΣΟΚΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» ΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ, ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΩΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΕΝΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΞΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ΟΝ: ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ «ΠΑΣΟΚ», ΚΑΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΦΙΛΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» ΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΕΝΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΞΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΟΔΗΓΙΑ 3ΟΝ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΕΙΤΕ «ΠΑΣΟΚ» ΕΙΤΕ «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 1 ΚΑΙ 2.

    ολόκληρο το κείμενο εδώ:
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Όχι μόνο ανιπόστατοι αλλά και επικίνδυνοι . Φανταστείτε όλα τα προσωπικά μας δεδομένα να είναι καταχωρημένα στις βρυξέλες χωρίς καν εμείς να γνωρίζουμε το περιεχόμενο τους. φανταστείτε τι μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας για τη χώρα προκύπτει αν αυτοί αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να ασκήσουν πολιτική ή και στρατιωτική πίεση στην Ελλάδα. φανταστείτε αυτά τα δεδομένα να ξεφύγουν από τον έλεγχο αυτών και να διαρεύσουν στους εχθρούς μας. Καμία πληροφορία στα χέρια τους. καμία παγκοσμιοποίηση, αντισταθείτε!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *