«Η βοήθεια στην Ελλάδα κοστίζει ακριβά, αλλά αξίζει»

Ο Μπερλουσκόνι «καλλιεργεί ψευδαισθήσεις», λέει ο Μόντι
Η βοήθεια στην Ελλάδα κοστίζει ακριβά στην Ρώμη, αλλά αξίζει, τόνισε ο Μάριο Μόντι, μιλώντας σε…
εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Rai Uno. Παράλληλα ύψωσες τους τόνους της προεκλογικής αντιπαράθεσης με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον ότι «καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στους πολίτες, προσπαθεί να τους εξαπατήσει, όπως συμβαίνει με τα ποντικάκια στον Μαγικό Αυλό», την όπερα του Βέρντι.

«Η βοήθεια προς την Ελλάδα για εμάς τους Ιταλούς έχει σημαντικό κόστος. Το επαναλαμβάνω πάντα στις συναντήσεις μου με την γερμανική ηγεσία», σημείωσε συγκεκριμένα ο απερχόμενος υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ιταλίας, εξηγώντας πως δίδεται, διότι «αν η Ελλάδα κατέρρεε, και η Ιταλία θα βρισκόταν σαφέστατα σε πιο κρίσιμη κατάσταση».

Κατακρίνοντας την οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι, ο κ. Μόντι αναφέρθηκε και πάλι στην Ελλάδα σημειώνοντας ότι «ο Παπανδρέου, όταν του παρέδωσε ο Καραμανλής, προχώρησε σε έλεγχο της κατάστασης της δημόσιας οικονομίας».Ο Καβαλιέρε «δεν έπραξε το ίδιο», τόνισε.

«Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν μπορεί να συγκρατήσει το σπρεντ, διότι δεν χαίρει διεθνούς εκτίμησης. Δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε μια ουσιαστική ζύμωση με τους ευρωπαίους ηγέτες, όπως λένε, άλλωστε, και οι ίδιοι», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά γενικότερα την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση, ο κ. Μόντι υποστήριξε ότι «η Ε.Ε. πρέπει να ρίξει περισσότερο βάρος στις δημόσιες επενδύσεις με στόχο την ανάπτυξη» και σημείωσε ότι «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, τάχθηκε υπέρ αυτής της άποψης, σε σειρά συναντήσεων με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ», ενώ «ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ συνέβαλε στο να εγκριθούν νέες ευρωπαϊκές πολιτικές για το μέλλον και σε ό,τι αφορά τις δημόσιες επενδύσεις».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *