1 κιλό….
σαλιγκάρια
1/2 φλιτζάνι λάδι …
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό ντομάτες
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
λίγος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Βγάζουμε από το άνοιγμα των σαλιγκαριών τα ταπώματά τους και τα βάζουμε σε καυτό νερό.
– Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
– Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό μέχρι να καθαρίσουν.
– Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε, ώσπου να πιουν το νερό τους.
– Προσθέτουμε το κρασί, τη ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα του
xorisoria.org
Use Facebook to Comment on this Post