Δένδιας: Εκτός σώματος όποιος αστυνομικός θέσει σε εφαρμογή αρχές της Χρυσής Αυγής

Την ανάγκη, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, τονίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας. …

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News υπογραμμίζει πως, είναι θλιβερό ένα νεοναζιστικό μόρφωμα να βρίσκεται στο Kοινοβούλιο με την ψήφο του ελληνικού λαού και αποκαλύπτει πως έχει ήδη αποστείλει πρόταση στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, έτσι ώστε να διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση σε κόμματα για τα οποία εκκρεμεί δικαστική έρευνα σχετικά με το αν, αξιόποινες πράξεις μελών – υποστηρικτών τους προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι βάσει συγκεκριμένων περιστατικών στα οποία έχουν εμπλακεί μέλη της ΧΑ προκύπτει σαφώς ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ήδη, με επιστολή του προς τον Άρειο Πάγο, ζητά να αποφανθεί σχετικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στέλνει σαφές μήνυμα πως όποιος αστυνομικός επιχειρήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος θα τεθεί εκτός του Σώματος, ενώ κρατά αποστάσεις από την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίο κόμμα στο σύνολό του.

Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι θα πρέπει να συνετιστεί ή να αποβάλει τις ακραίες φωνές που, όντως, υπάρχουν στο εσωτερικό του.

News247

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *