Θα κάνουμε τους Χρυσαυγίτες ήρωες;

Καλύτερα οι αγριεμένοι σκύλοι, χορτάτοι στο κλουβί, παρά πεινασμένοι και επικίνδυνοι στους δρόμους.

Γράφει ο Τάσος Μελετόπουλος

Οι Χρυσαυγίτες μέχρι και τώρα ήταν «περιορισμένοι» στο κλουβί της Βουλής και οι περισσότερες από τις δραστηριότητές τους ήταν γνωστές στο πανελλήνιο.

Ακόμα και ο δολοφόνος του Φύσσα είχε ονοματεπώνυμο. Αντιθέτως, ο δολοφόνος τρομοκράτης των δύο Χρυσαυγιτών παραμένει δίχως ονοματεπώνυμο. Όταν η 17 Νοέμβρη πυροβολούσε αθώους πολίτες, η τότε αντιτρομοκρατική έτρεχε και δεν έφτανε. Σαν χαζό σκυλί συνεχώς γυρνούσε γύρω από την ουρά της, δίχως να την πιάνει. Ώσπου έγινε το ευτυχές ατύχημα και έσκασε η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και οι τρομοκράτες απέκτησαν ταυτότητα και έτσι μπόρεσε η Δικαιοσύνη να τους δικάσει και να τους καταδικάσει για τα αισχρά τους εγκλήματα.

Τώρα που η πλειοψηφία των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου θα παραδώσει όλους τους βουλευτές της «Χρυσής Αυγής» στους ανακριτές -οι οποίοι, κατά πάσα πιθανότητα, θα τους προφυλακίσουν- τα υπόλοιπα ενεργά μέλη (που είναι εκατοντάδες) θα πάψουν να παρελαύνουν στους δρόμους με σημαίες, φορώντας μαύρα και επιτρέποντας στις Αρχές να τους φωτογραφίζουν. Θα διασκορπιστούν. Θα κρυφτούν σαν σκιές καλύπτοντας τα πρόσωπά τους. Είναι αυτονόητο πως αρκετοί θερμόαιμοι δεν θα το βάλουν κάτω. Θα οργανωθούν και θα στραφούν με ακόμη πιο βίαιες μεθόδους εναντίον του Δημοκρατικού πολιτεύματος για να πάρουν την εκδίκησή τους. Το πιο πιθανό είναι ότι θα σχηματιστούν μικρές κλειστές ομάδες που θα είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να εντοπιστούν από τις Αρχές και που οι δομές τους δεν θα έχουν τίποτε το διαφορετικό από τις δομές του οργανωμένου εγκλήματος, των τρομοκρατών, των ανταρτών των πόλεων, των εμπόρων ναρκωτικών και λευκής σαρκός, απαγωγέων, δουλεμπόρων και άλλων εκβιαστών. Δεν μας έφτανε λοιπόν μια ακραία ομάδα που δεν είχε ονοματεπώνυμο (νέα γενιά τρομοκρατών) δημιουργούμε και μια δεύτερη εξίσου επικίνδυνη που θα γυρέψει εκδίκηση και που θα έχει – δυστυχώς – τη συμπάθεια κάποιου μέρους του πληθυσμού. (Μην ξεχνάμε ότι 500.000 θυμωμένοι πολίτες ψήφισαν το φασιστικό κόμμα).

Είναι προτιμότερο λοιπόν να έχουμε τους φασίστες εγκλωβισμένους στο «κελί» της Βουλής. Να γνωρίζουμε τα μέλη, να τους ελέγχουμε και να παλεύουμε μαζί τους με επιχειρήματα αποδυναμώνοντας την ισχύ τους, παρά εκατοντάδες ανώνυμους φασίστες, δίχως κεντρική διοίκηση, με «όπλα» στις γωνιές των δρόμων.

Λίγη λογική δεν βλάπτει.

Υ.Γ.: Οι ένοχοι και βέβαια να λογοδοτήσουν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *