Ένας μηνυτής – νομικός σύμβουλος ταγμάτων εφόδου.

Άρθρο της Kατερίνας Θωίδου, δημοσιογράφου της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη

Αντί να διερευνήσει την εμπλοκή του δικηγόρου Ιωάννη Ανδριόπουλου, έμμισθου συνεργάτη του….

βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, στις εγκληματικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Λάρισας, η Δικαιοσύνη στέλνει στο ακροατήριο τη μήνυσή του κατά της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στις 12 Δεκέμβρη.

Την εκλογή του Χρυσαυγίτη βουλευτή ακολούθησε μια συστηματική προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να εξαπολύσει τον τρόμο στην πόλη της Λάρισας με επιθέσεις κατά μεταναστών και ταυτόχρονα με το στήσιμο μιας βιομηχανίας μηνύσεων κατά αντιφασιστών.
Στις 24 Ιανουαρίου 2013, λίγες μόνο μέρες μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, “τάγμα εφόδου” της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από 20 άτομα επιτέθηκαν σε μίνι μάρκετ Πακιστανού μετανάστη στη Λάρισα. «Οι δράστες που φρόντισαν να μην αφήσουν καμιά αμφιβολία για την ταυτότητα τους, στολίζοντας με σπρέι τους τοίχους και τον εξοπλισμό του μικρού μαγαζιού με τα γνωστά αποκρουστικά φασιστικά σύμβολα, αφού ξυλοκόπησαν άγρια τον άνθρωπο που ήταν μέσα τράπηκαν σε φυγή. Γείτονες και περαστικοί που αντελήφθησαν το περιστατικό τους καταδίωξαν καταφέρνοντας να συλλάβουν τον ένα από αυτούς ενώ ο Πακιστανός υπάλληλος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας.

Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 17 Σεπτέμβρη του 2012, «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από τέσσερα άτομα επιτέθηκε σε δύο Πακιστανούς στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Τους ξυλοκόπησαν άγρια με αποτέλεσμα να σπάσουν το χέρι του ενός και να τραυματίσουν τον άλλο, στέλνοντας τους στο νοσοκομείο. Οι Πακιστανοί μετανάστες όμως αναγνώρισαν τους δυο από αυτούς και κατέθεσαν μήνυση εναντίον τους. Οι Χρυσαυγίτες συνελήφθησαν και προχώρησαν και αυτοί σε μήνυση εναντίον των μεταναστών. Οι μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι Χρυσαυγίτες μετά από μια αναβολή παραπέμφθηκαν σε δίκη την Πέμπτη 20/9, αλλά πήρανε ξανά αναβολή. Λίγες μέρες πριν τα γεγονότα ο Χρ. Αλεξόπουλος είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του επίθεση της Χρυσής Αυγής στους μετανάστες μικροπωλητές στο παζάρι της Λάρισας.

Την ίδια περίοδο που οργάνωναν επιθέσεις στους μετανάστες, οι Χρυσαυγίτες προσπάθησαν να στήσουν δουλεμπορικά γραφεία ανέργων. “Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, με ομόφωνη απόφασή της καταγγέλει τους τραμπούκους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, που προωθούν την ίδρυση ενός καθαρά δουλεμπορικού ρατσιστικού παραμάγαζου, με την επωνυμία «γραφείο ευρέσεως εργασίας Ελλήνων», υποκαθιστώντας το ρόλο του ΟΑΕΔ, με στόχο να εξασφαλίζουν αφενός πελατειακές σχέσεις με ανέργους και αφετέρου φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς ΣΣΕ, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους εργοδότες, καλλιεργώντας το μίσος και τον ρατσισμό ανάμεσα στους εργαζόμενους, ώστε να περνά πιο εύκολα η εκμετάλλευσή τους”, αναφέρει καταγγελία του ΕΚΛ στις 5 Οκτώβρη του 2012.

Βιομηχανία μηνύσεων

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, με τη βοήθεια προφανώς του συνεργάτη του δικηγόρου Ιωάννη Ανδριόπουλου, έστησε μια ολόκληρη βιομηχανία μηνύσεων, αφού στις 19/9/13 σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας, εκλήθη από την Πταισματοδίκη Λάρισας σε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά από μήνυση του συγκεκριμένου βουλευτή.

Ο ίδιος μήνυσε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή δημοσιεύθηκε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Κοινότητας Τσαριτσάνης για την παρουσία της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση μνήμης εκτελεσθέντων από φασιστικά στρατεύματα στις 10 Μαρτίου 2013. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας καλείται να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη για την απόφασή του να εκδώσει ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλει την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τη διεξαγωγή «αντικομμουνιστικής» συγκέντρωσης στην πλατεία της Τσαριτσάνης.

Τη στιγμή που η έρευνα για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής βρίσκεται σε εξέλιξη, διώκεται η εφημερίδα που δε δίστασε από την πρώτη στιγμή να καταγγείλει δημόσια τις επιθέσεις της Χρυσής Αυγής απέναντι σε μετανάστες και αντιφασίστες και να στηρίξει το αντιφασιστικό κίνημα της τεράστιας πλειοψηφίας.

Η πρόκληση είναι ακόμα πιο εξόφθαλμη, όταν η Βουλή έχει αποφασίσει από τις 16 Οκτωβρίου την άρση της ασυλίας του εργοδότη του μηνυτή της Εργατικής Αλληλεγγυης, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση λειτουργίας παράνομου ραδιοφωνικού σταθμού.

Η άρση της ασυλίας του ψηφίστηκε με 246 ψήφους υπέρ και ένα λευκό. Λευκό ψήφισε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος με δηλώσεις του στις κάμερες μετά την ψηφοφορία στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής έσπευσε να «αθωώσει» τον χρυσαυγίτη βουλευτή. Μία «μικρή» λεπτομέρεια. Ο Κυριαζίδης δεν είναι ένας απλός βουλευτής, αλλά είναι ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που σαν πρώην εκπρόσωπος των αστυνομικών δεν ξεχνά τις πολιτικές προτιμήσεις του κλάδου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *