Τα εθνικά στην ατζέντα Σαμαρά που πάει ΗΠΑ!

Ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σχεδιάζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς πριν από τις εκλογές, ενώ παράλληλα ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Ισραήλ, στο οποίο θα πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι την ερχόμενη Τρίτη.

Το ταξίδι του προέδρου της Ν.Δ. «κλείδωσε» κατά τη διάρκεια της……
συνάντησης που είχε ο κ. Σαμαράς με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Αθήνα και ετοιμάζεται προσεκτικά, μια και η περίοδος πραγματοποίησής του θα είναι πριν από τις προσεχείς εκλογές στην Ελλάδα, πιθανότατα μέσα στον Ιανουάριο.

Από την άλλη η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς σηματοδοτεί μια πρωτόγνωρη προσέγγιση με μια χώρα που έχει τους δικούς της δεσμούς με την Ελλάδα, από τη μια, και, από την άλλη, βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την Τουρκία και λόγω της ΑΟΖ με την Κύπρο.

Ο Αντώνης Σαμαράς τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να σκληρύνει τις θέσεις του στα εθνικά θέματα και τα βάζει στην ατζέντα της πολιτικής του, λειτουργώντας ως ο επόμενος πρωθυπουργός και όχι μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απέφυγε από τη μια να συναντήσει τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, που επιμένει στην αλυτρωτική πολιτική της FYROM, και από την άλλη στη συνάντηση που είχε με τον Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα έθεσε τα θέματα της ελληνικής μειονότητας των Βορειοηπειρωτών, αλλά και το σημαντικό θέμα που αφορά το ξεμπλοκάρισμα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Ως επιτυχία του στο πλαίσιο αυτό πιστώνεται στον πρόεδρο της Ν.Δ. η έγκριση ως θέσεων της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς των τροπολογιών που πρότεινε η Ν.Δ. στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, που αφορά τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών, στο θέμα της ενισχυτικής τροπολογίας σύμφωνα με την οποία ζητείται να ενθαρρύνει η Ευρώπη την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων που αφορούν την ΑΟΖ, αλλά και στο ζήτημα της προστασίας του Ευρωπαίου αγρότη και στην τήρηση ίσων κανόνων για τα προϊόντα τους.

Οπως έλεγαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, παρά τις δυσκολίες, που υπήρχαν σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο, το κλίμα για τον πρόεδρο της Ν.Δ. δεν είχε καμία σχέση με τις τελευταίες συνόδους κορυφής του ΕΛΚ, καθώς στο πρόσωπό του έβλεπαν πλέον έναν αξιόπιστο εταίρο που αναμένουν ότι θα είναι ο επόμενος Ελληνας πρωθυπουργός.

www.dimokratianews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *