Σ. Πανάς: Κατηγορηματικά ΟΧΙ στην τσιμεντοποίηση της έκτασης του Αστέρα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης συνεδρίασε τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013, με…

πρώτο θέμα συζήτησης την ενημέρωση του Σώματος από το Δήμαρχο Σ. Πανά, για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο ζήτημα της αξιοποίησης της έκτασης του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας για το Δήμο και τους κατοίκους, αφού για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης η Εθνική Τράπεζα, που είναι ιδιοκτήτης, προωθεί ένα σχέδιο ανάπτυξης που προβλέπει την τσιμεντοποίηση της περιοχής και την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Στο σχέδιο αυτό εξέφρασε την αντίθεσή του ο Δήμαρχος Σ. Πανάς, ο οποίος επισήμανε προς το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων ότι «η διαδικασία που ακολουθείται είναι αδιαφανής και πρωτοφανής, αφού όχι μόνο δεν ζητήθηκε η γνώμη του Δήμου αλλά δεν υπάρχει καν ενημέρωση. Ενώ δεν λαμβάνεται υπόψη το συμφέρον των δημοτών, οι περιβαλλοντολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις από την πώληση και κυρίως οι όροι της».

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος κατά πλειοψηφία, σύμφωνα με το οποίο εξουσιοδοτούνται ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να προβούν σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες, προκειμένου να διαφυλάξουν το συμφέρον του Δήμου και των κατοίκων.

Το ψήφισμα ανάμεσα και σε άλλα αναφέρει τα ακόλουθα:

Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο οικιστικής ανάπτυξης, που θα αλλοιώσει το φυσικό τοπίο με την προσθήκη νέων κτιρίων και θα δημιουργήσει πληθυσμιακό φόρτο.

Απορρίπτουμε κάθετα τη λειτουργία καζίνο και δηλώνουμε ότι θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη εξαντλώντας κάθε δυνατότητα σε νομικό επίπεδο.

Προτείνουμε να διατηρηθεί όπως είναι μέχρι σήμερα η χρήση της περιοχής και η μόνη επέμβαση να αφορά στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των υφισταμένων τουριστικών εγκαταστάσεων.

Απαιτούμε από την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα να σταματήσουν άμεσα κάθε διαδικασία και σχέδιο δήθεν αξιοποίησης, που θα έρχεται σε αντίθεση με τα όσα προβλέπονται στο ΦΕΚ 254/Δ/2004, και να μην εγκρίνουν κανένα Ειδικό Σχέδιο Χωρική Ανάπτυξης Δημόσιου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) που θα τροποποιεί τις χρήσεις γης και τους όρους δόμησης.

Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης να είναι σε εγρήγορση και έτοιμοι να συμμετάσχουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με σκοπό την αποτροπή υλοποιησης κάθε “αναπτυξιακου σχεδίου” που θα έρχεται σε αντίθεση με τη σημερινή φυσιογνωμία της περιοχής. Καλούμε επίσης τους βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας όλων των κομμάτων να ασκήσουν όλες τις δυνατότητες, που τους δίνει ο θεσμικός τους ρόλος, για να αποτρέψουν τη δημιουργία δυσάρεστων τετελεσμένων στην περιοχή.

Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε και εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο, Σπύρο Πανά, και τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων να ενημερώσουν όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, να δημοσιεύσουν ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, να υλοποιήσουν κάθε νόμιμη αντίδραση και να συγκροτήσουν νομική ομάδα υποστήριξης υψηλού κύρους.

vimaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *