Α όπως Ανατροπή


Στριφνές φάτσες στο μετρό,στο βλέμα ο τρόμος των δελτίων των οκτώ,,μελαγχολική διάθεση,φόβος για το αύριο,κι ολο μαζί αυτο το μαύρο σύννεφο να πλακώνει
τις ζωές και να τις συντρίβει.
Ηδη καποιοι μετρούν λιγότερα χρήματα στο φακελο με το μισθό τους,αλλοι χωρις καν μεροκάματο,σφίγγει ο κλοιός της ανέχειας ολο και πιο πολυ,μα ακομη περισσότερο σφίγγει την καρδια η πιο βαθια μαυρίλα του μέλλοντός μας ,οπως το καθορίζει το ”σχεδιο διασωσης της οικονομιας” της χώρας.
Οικογένειες αρχίζουν να ΄περικόπτουν ακομη και τα… απαράιτητα,νεοι δεν τολμουν να κάνουν …
.

… κάν ονειρα.Μια κοινωνία φοβισμένη,αμήχανη,στα όρια της κατάθλιψης.Μια κοινωνια που δεν αντιδρά,που εχει σχεδόν αποδεχθεί πλήρως πως δεν μπορει να κανει τίποτε .Εκπαιδευτηκε στο ρουσφετι και το ψιλοβολεμα ,χειραγωγήθηκε και οδηγηθηκε και απο επισημα χείλη στον ”ευκολο” πλουτισμό μεσω του χρηματιστηρίου παλιότερα και στην υπερκατανάλωση στη συνεχεια μεσω τραπεζικών δανείων…..Και τωρα της ζητουν και τα ρέστα.

Μια κοινωνια που εχασε την ψυχή της ,γιατι φαινεται πως η ανθρωπινη φύση ρεπει προς την απληστια και την καλοπέραση χωρίς να πολυσκεφτεται τον τρόπο,προπονήθηκε και προπονείται απο την τηλεδικτατορία καθημερινα στο ευπεπτο,το κακόγουστο,το γαργαλιστικό.
Που ανεχεται,χειροκροτει,επιδοκιμάζει και ζηλεύει την ευκολη αναρριχηση στη δόξα και τον πλουτο αναδεικνύοντας σε σταρ και υπόδειγμα για τα παιδια της, πορνίδια,τσοντοστάρ,προαγωγούς,ασπόνδυλους τηλεαστέρες,καθίκια και αποβράσματα ,μονο και μονο γιατί βγαίνουν στο γυαλί και κερδίζουν φράγκα με οποιδήποτε τρόπο.

Ειναι ανεύθυνη η ΄΄κοινωνια”? Ειναι στο βαθμο που η ελλειψη πραγματικής παιδείας,ανθρωπιστικής εκπαιδευσης,καταβαραθρωσης κάθε αξίας ,χειραγώγησης και εκμαυλισμού ,εχουν τεράστια δύναμη στη διαμόρφωση της.
Οταν το χρήμα ειναι θεος,οταν οι ”απο πάνω”εχουν καταστρατηγήσει καθε εννοια δικαίου,εχουν φτάσει στην υβρι με την ατιμωτησία για τη συμπεριφορα και το βίο τους,οι ”απο κάτω”,δεν εχουν και πολλες επιλογές,οταν μάλιστα οι αντιστάσεις κάποιων θεωρουνται ρομαντισμός και ελλειψη προσαρμοστικότητας.

Ακουω πολυ συχνά πολιτες σκεπτόμενους που εχουν πληρως αντιληφθει τι συμβαίνει και πως κινείται η ρόδα του πολιτικού μας συστήματος να λενε,”δεν μπορει να αλλάξει τίποτε,ο,τι και να κάνουμε,”αυτοι”εχουν αποφασίσει για μας.”Πικρα και μοιρολατρία.
Κατι μυρμήγκια εχουν απομείνει να αντιστέκονται,να κανουν σπειρί-σπειρί τον αγωνα τους,να θέλουν να παραμέινουν ανθρωποι και πολιτες,εργαζόμενοι με αξιοπρεπεια.ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!τι λέξη κι αυτή,ξεχασμένη και…σνομπαρισμένη απο τα λαμόγια και τα γιαπάκια…..
Κι ομως απο το ΑΛΦΑ θα ξαναρχίσουμε΄!!!
Αξιοπρέπεια,Αλληλεγγύη,Αντίσταση,Ανατροπή
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ (BLOG)
http://kontiloforos.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *