Τελευταία Νέα

Προσοχή, διακυβεύεται το μέλλον της πατρίδας και της αριστεράς !

Με αυτήν τη φράση κατέληγε η τελευταία επίσημη ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Προοπτικής στις 19 Φεβρουαρίου. Μόλις μια μέρα αργότερα η πολυαναμενόμενη σύσκεψη του Eurogroup έκλεισε με την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου προκαλώντας ένα μούδιασμα στην ελληνική κοινωνία και
στις αντινεοφιλελεύθερες, δημοκρατικές, προοδευτικές δυνάμεις.

Εγκαίρως είχαμε διατυπώσει την ανησυχία μας επιμένοντας στη σημασία ανάπτυξης και ανάδειξης / νομιμοποίησης στον ελληνικό λαό ενός ολοκληρωμένου, ριζοσπαστικού, ρηξικέλευθου και ταυτόχρονα γειωμένου στη σύγχρονη πραγματικότητα σχεδίου για την κοινωνικοοικονομική και πολιτειακή ανασυγκρότηση της χώρας, με κοινωνική δικαιοσύνη και προοπτική, εθνική ανεξαρτησία και περιβαλλοντική ισορροπία. Ένα σχέδιο που θα βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα των εμμονών της νεοφιλελεύθερης διεθνούς και των ακόρεστων, άνομων ορέξεων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των πιστωτών.

Η έλλειψή ενός τέτοιου σχεδίου καθιστά αδύναμη τη θέση της νέας ελληνικής Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση. Η αποδοχή εξ’ ορισμού του πολιτικού πλαισίου που επιβάλλει η πλευρά της κοινοτικής νομενκλατούρας και του συντηρητικού ευρωπαϊκού συνασπισμού δεν αφήνει κανένα ουσιαστικό περιθώριο αντίστασης, όσο καλές και αν δεχθούμε πως είναι οι προθέσεις των διαπραγματευτών.

Ελπίζουμε και πιέζουμε ώστε έστω και τώρα, αξιοποιώντας τον όποιο λίγο χρόνο κερδίσαμε, να προχωρήσει η ελληνική Κυβέρνηση σε αυτήν την κατεύθυνση ξεκινώντας από τα μέτρα που θα προτείνει άμεσα, διασκεδάζοντας τις δικαιολογημένες ανησυχίες που προκάλεσε η αποδοχή του προβληματικού κειμένου της 20ης Φεβρουαρίου.
Ειδάλλως μας μένει να προειδοποιήσουμε για μια ακόμη φορά, ελπίζουμε τελευταία: ας μη ξεχνά ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση ότι από αυτούς και από το τι θα πράξουν εξαρτάται το μέλλον της πατρίδας και της αριστεράς.

Σοσιαλιστική Προοπτική

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *