Απεργία τέλος στη ΔΕΗ


Μόλις τέσσερις ημέρες κράτησε τελικά η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καθώς από τα μεσάνυχτα έληξαν οι κινητοποιήσεις του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης.

Οπως προέκυψε από τη χθεσινή «μαραθώνια» συνεδρίαση του Σωματείου, κατά την… οποία οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν διχασμένοι σε ό,τι αφορά στην τακτική που θα ακολουθήσουν μετά την κήρυξη της απεργίας τους σε παράνομη και καταχρηστική, ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ θα συνεχιστεί με άλλες μορφές κινητοποιήσεων και εκδηλώσεων, με κορύφωση την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη.

Η απόφαση του δικαστηρίου, σε συνδυασμό με την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών και επίταξη των υπηρεσιών, οδήγησε σε λήξη τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών που αντιδρούν για το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ».

Οι μετριοπαθείς επικράτησαν των πιο… «σκληροπυρηνικών» στελεχών του Σωματείου και έτσι η 48ωρη απεργία της ΓΕΝΟΠ έληξε τα μεσάνυχτα, ενώ όλες οι μονάδες που είχαν βγει εκτός (14 στο σύνολο) τέθηκαν και πάλι σε λειτουργία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *