Η ομηρία των Ελλήνων ομολογιούχων, αποθαρρύνει την επιστροφή των καταθετών στις Ελληνικές Τράπεζες!!!

Οι διαρκώς τροποποιούμενες και ανασκευαζόμενες δηλώσεις του υπουργού οικονομικών κ. Βενιζέλου, σχετικά με τη συμμετοχή ή μη των ιδιωτών φυσικών προσώπων, που κατέχουν Ελληνικά ομόλογα στο περίφημο πια “PSI” , τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα και κλονίζουν συθέμελα την εύθραυστη εμπιστοσύνη των Ελλήνων αποταμιευτών.
Με πια εμπιστοσύνη και με πια εγγύηση θα επιστρέψει ο Έλληνας αποταμιευτής τις τυχόν οικονομίες του στις Ελληνικές τράπεζες, όταν δε διευκρινίζεται έγκαιρα και ξεκάθαρα το τι μέλλει γεννέσθαι με τους…..
Έλληνες κατόχους Ελληνικών ομολόγων;
Είναι και αυτοί εξίσου, ουσιαστικά και πρακτικά, αποταμιευτές καταθέτες, που εμπιστεύθηκαν πρωτίστως την Πολιτεία. Αυτοί που πίστεψαν πάνω απ’ όλα τη χώρα τους και τη στήριξαν στο κάλεσμά της, στις δύσκολες ώρες που αναζητούσε εθελοντές για να επωμισθούν το δυσβάστακτο χρέος της… Δε δίστασε δε τότε να υποσχεθεί αφορολόγητες αποδόσεις, εφόσον τα ομόλογα διακρατούνταν μέχρι τη λήξη τους και δεν εμπλέκονταν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια!!!
Αυτή λοιπόν είναι η προστασία της Πολιτείας στους γηγενείς μικροαποταμιευτές που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες, τα όνειρα και τους μόχθους μιας ζωής στο ίδιο το Κράτος;
Γιατί κ. υπουργέ συνεχίζετε παρά τη συμφωνία για το “PSI” να κρατάτε σε ομηρία όλους αυτούς που σε δύσκολες περιόδους στήριξαν την Ελληνική οικονομία, αγοράζοντας ουσιαστικά το Ελληνικό χρέος; Δηλαδή με λίγα λόγια κ. υπουργέ αν κατά την εκτίμησή σας δεν επαρκέσουν τα ποσά των ιδιωτών θεσμικών επενδυτών, που καλούνται να συμφωνήσουν «οικιοθελώς», τότε θα επιτεθείτε δίκην αγρίου θηρίου για να ληστέψετε τα φυσικά πρόσωπα; Αυτή λοιπόν είναι η αξιοπιστία του Ελληνικού Δημοσίου; Αυτή είναι η λογική του; Όταν του λείπουν χρήματα να τα κλέβει απροκάλυπτα απ’ τους πολίτες του; Και μετά απ’ όλα αυτά απαιτείται απ’ τους πολίτες να σας εμπιστευτούν και να σας σεβαστούν;
Μ’ αυτόν τον τρόπο πιστεύετε ότι θα εμπνεύσετε εμπιστοσύνη και θα δώσετε το σωστό παράδειγμα, προκειμένου να επιστρέψει ο Έλληνας τις καταθέσεις του στις Ελληνικές τράπεζες;
Λησμονείτε μήπως τι συνέβη στην περίπτωση της χρεοκοπίας ΑSPIS Bank και Proton Bank, όπου προστατεύθηκαν οι καταθέσεις ανεξαρτήτως ποσού, με σκοπό τη διατήρηση της αξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος, καθόσον υπερκαλύφθηκε ουσιαστικά το παρεχόμενο όριο των 100,000 ευρώ για την προστασία των καταθέσεων.
Πιστεύετε μήπως κ. υπουργέ ότι θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα στη δρομολογούμενη κλοπή; Όχι, να είστε σίγουρος πως θα αντιδράσουμε και μάλιστα δυναμικά, συλλογικά και φυσικά όχι μόνο στον Ελλαδικό χώρο αλλά και διεθνώς!!! Βλέπετε είναι φυσικό επακόλουθο το υπόψη θύμα να αντιδρά στις ανήθικες ορέξεις του κάθε υποψήφιου θύτη….με κάθε μέσον. Θα αποκαλύψουμε τις όποιες ενέργειές σας διεθνώς προκειμένου να αποδειχθεί η διγλωσσία, η αφερεγγυότητα, η βιαιότητα και η αυταρχικότητα των ενεργειών σας!
Αν το ελληνικό κράτος συμπεριφερθεί με ανηθικότητα και δεν προστατεύσει τα φυσικά πρόσωπα, ώστε να μην υποστούν το περίφημο πια haircut, τότε θα πρόκειται για….σχεδιασμένη απροκάλυπτη κλοπή.
Οι ιδιώτες μικροομολογιούχοι και μάλιστα αυτοί που δε μπλέχτηκαν σε κανένα κερδοσκοπικό παιχνίδι, αλλά διακράτησαν και συνεχίζουν να διακρατούν τα ομόλογα, είναι υποχρεωμένοι να αρνηθούν την «εθελοντική» συμμετοχή….Είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα με τους μικροκαταθέτες των τραπεζών και μην επιχειρήσετε να τους διαχωρίσετε με νομικούς ακροβατισμούς, γιατί ούτε σε κερδοσκοπικά παιχνίδια μπλέχτηκαν, ούτε ενήργησαν με κάποιο υποτιθέμενο δόλο…Απλά, όπως και οι μικροκαταθέτες των Τραπεζών εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους στις τράπεζες…έτσι κι’ αυτοί εμπιστεύθηκαν τις όποιες οικονομίες τους στο ίδιο το Κράτος…Θα τους τιμωρήσετε γι’ αυτό;
Τα φυσικά πρόσωπα κάτοχοι ομολόγων, δεν είναι ούτε τράπεζες για να δανείζονται με μηδενικά επιτόκια και να επανα-κεφαλαιοποιούνται, ούτε θεσμικοί επενδυτές που καλούνται να κάνουν διασπορά επενδύσεων για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο των χαρτοφυλακίων τους. Δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά των CDS για να αντισταθμίσουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας, ούτε μπορούν να συμψηφίσουν ζημιές με μελλοντικά κέρδη στον φόρο εισοδήματος, όπως κάνουν τα νομικά πρόσωπα. Τα χρήματα με τα οποία έχουν αγοράσει ομόλογα είναι σε πολλές περιπτώσεις κόποι μιας ζωής, από το εισόδημα των οποίων συνήθως καλούνται να ζήσουν τις οικογένειές τους. Συνήθως μάλιστα είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, στους οποίους φυσικά είναι αδιανόητο να δοθούν “κουρεμένα” ομόλογα διάρκειας 30 ετών. Είναι λοιπό κατάφωρα άδικο να μπαίνουν τα φυσικά πρόσωπα στην ίδια κατηγορία με τις τράπεζες, τους θεσμικούς επενδυτές και τα λοιπά νομικά πρόσωπα.
Προτείνετε να εμπιστευτεί ο ιδιώτης-αποταμιευτής τα χρήματα του στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όταν το Ελληνικό κράτος απειλεί και κρατά χωρίς ίχνος ντροπής σε ιδιότυπη ομηρία και ανασφάλεια τους Έλληνες αποταμιευτές Ελληνικών ομολόγων, τρομοκρατώντας τους ενίοτε και κατά περίπτωση σε δήμευση των αποταμιεύσεών τους!!!
Όταν το κράτος συνεχίζει να απειλεί ανερυθρίαστα τις αποταμιεύσεις 11.000 ιδιωτών ομολογιούχων, περιμένετε οι υπόλοιποι καταθέτες να εμπιστευτούν ποτέ ξανά αυτό το κράτος;;; Νομοτελειακά έρχεται η σειρά τους!!!

Το υπουργείο Οικονομικών έχει την ηθική υποχρέωση άμεσα, εδώ και τώρα να αποσαφηνίσει πλήρως, ό,τι οι ιδιώτες φυσικά πρόσωπα, που δε μπλέχτηκαν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια, δε θα συμμετάσχουν σε καμία περίπτωση στο haircut του Ελληνικού χρέους, ειδάλλως πολύ φοβούμαι πως ματαιοπονείτε κάνοντας συνεχείς εκκλήσεις για ανεύρεση νέων «θυμάτων», που θα σας εμπιστευθούν τις καταθέσεις τους.


«Μικροεπενδυτής» ή σύμφωνα με δική σας ορολογία «Μικροαποταμιευτής»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *