ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΒΟΜΒΑ: Η Ελλάδα χρεοκόπησε και η Ελληνική Κυβέρνηση λέει ψέματα στους Έλληνες!

Στο ερώτημα «πότε η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει»…
 η γερμανική εφημερίδα, Bild, αναπαράγοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Βάμβουκα, καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δίνει την απάντηση: «Τώρα».

Όπως επισημαίνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, ο 60χρονος Γεώργιος Βάμβουκας είναι ένας επιφανής ακαδημαϊκός, γεγονός που σημαίνει ότι οι δηλώσεις αυτές δεν γίνονται από οποιονδήποτε. Η συνέντευξη με τον ‘Ελληνα καθηγητή έγινε στο γραφείο του στο Πανεπιστήμιο, γράφει η εφημερίδα «Bild».

«Η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέματα στον ελληνικό λαό», επισημαίνει ο κ. Βάμβουκας στους δημοσιογράφους της γερμανικής εφημερίδας και προσθέτει: «Δεν λέει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της χώρας». Σύμφωνα με τον Γιώργο Βάμβουκα, το συνολικό χρέος στην Ελλάδα δεν είναι περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Έλληνας καθηγητής κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση για διγλωσσία καθώς, όπως αναφέρει η εφημερίδα, «άλλη γλώσσα χρησιμοποιεί στο εξωτερικό και άλλη στο εσωτερικό. Και δύο γλώσσες δεν πάνε μαζί και δεν είναι σωστές», επισημαίνει ο Έλληνας ακαδημαϊκός. «Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε κι ένα αποτυχημένο κράτος», υπογραμμίζει και εξηγεί το συλλογισμό του:

1. Δεν υπάρχει λειτουργία του φορολογικού συστήματος.

2.Υπάρχει μεγάλη διαφθορά στη χώρα.

3.Το 40% της ελληνικής οικονομίας είναι παραοικονομία.

«Η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, βοήθεια και χρήματα», υπογραμμίζει επίσης ο Γιώργος Βάμβουκας επισημαίνοντας ότι η τρύπα στο δημόσιο ταμείο θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη αντί να μικραίνει. Κάθε μήνα χάνουμε 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα έσοδα είναι κατά μέσο όρο 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ αλλά οι δαπάνες ανέρχονται συνολικά στα 10,5 δισεκατομμύρια ευρώ», προσθέτει.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *