Έφυγε η Μέρκελ, ήρθε ο Νταβούτογλου. Τι θέλει ο Τούρκος ΥΠΕΞ στην Αθήνα;

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου αν και αναμένονταν στη χώρα μας το βράδυ της Τρίτης, , προτίμησε να φτάσει στη χώρα μας το πρωϊ της Τετάρτης για να διευκολύνει και την ελληνική κυβέρνηση που έδωσε όλο της το βάρος στις ….
συνομιλίες με την γερμανίδα Καγκελάριο.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Αχμέτ Νταβούτογλου, φαίνεται πως αντιλαμβάνονται πως είναι υπουργοί Εξωτερικών δυο χωρών που αυτή την περίοδο δεν δίνουν τόση βαρύτητα στις διμερείς επαφές. Η Ελλάδα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με το Κουρδικό και είναι στα πρόθυρα πολέμου με τη Συρία.
Έτσι δεν αναμένονται σοβαρά αποτελέσματα στις συνομιλίες των δυο υπουργών, καθώς αναμένεται να συζητηθεί το θέμα της σύγκλισης του Συμβουλίου συνεργασίας των δυο χωρών και η συνέχιση των διμερών επαφών.
Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τον Αντώνη Σαμαρά. Μετά θα συναντηθεί με τον ομόλογο του Δημήτρη Αβραμόπουλο και αναμένεται να γίνουν συζητήσεις ανάμεσα στις επιτροπές των δυο χωρών.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας πάντως δεν θα επισκεφθεί ο το σπίτι του Κεμάλ, του ιδρυτή της τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και ούτε θα πάει στη Δυτική Θράκη , όπου συνηθίζουν να κάνουν σχεδόν όλοι οι Τούρκοι πολιτικοί όταν επισκέπτονται τη χώρα μας. Κάποιοι στο Υπουργείο εξωτερικών θεωρούν πως ο Νταβούτογλου δεν θέλει ούτε να δυσκολέψει τη ν ελληνική κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος έχει να ασχοληθεί με πιο βαριά και σοβαρά ζητήματα.

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *