Η Πειραιώς τινάζει τη μπάνκα στον αέρα

Παίρνει 1,43 δισ. από ιδιώτες περιορίζει σημαντικά τη συμμετοχή του ΤΧΣ

Υπερβαίνει κατά πολύ τις προβλέψεις και τις προσδοκίες η κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς καθώς σύμφωνα με πρώιμα στοιχεία οι ιδιώτες έβαλαν 4,43 δισ. με αποτέλεσμα η συμμετοχή να φτάσει το 19% και να περιοριστεί σημαντικά η συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας…

Οι εξελίξεις κατατάσουν την Πειραιώς στην κορυφή των ελληνικών τραπεζών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή ιδιωτών στο μετοχικό κεφάλαιο, γεγονός που ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την οικονομία.

Για κάθε warrant που θα εκδοθεί για κάθε νέα μετοχή να αντιστοιχούν 4,26 μετοχές του ΤΧΣ. Η συμμετοχή των ξένων έφτασε στο επίσης εντυπωσιακό 1,1 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια προήλθαν από εγχώριους επενδυτές.

Η BCP βάζει 400 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 700 εκατ. ευρώ προήλθαν από 25 συνολικά μεγάλους οίκους του εξωτερικού, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές ενδείξεις για το έντονο ενδιαφέρον των ξένων για την αμκ της Τράπεζας Πειραιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ιδιωτική τοποθέτηση υπήρξε υπερπροσφορά και το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε διαμορφώνεται περί τα 500 εκατ. ευρώ.

Η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης για την ΑΜΚ της Πειραιώς ολοκληρώθηκε σήμερα, ενώ οι νέες μετοχές αναμένεται να ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευση στο Χ.Α. την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

http://www.sofokleousin.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *