Η καθαρίστρια τους αγόρασε το σπίτι ! ! !

Το αποκορύφωμα της ελληνικής παρακμής, συνέβη στο Παλαιό Φάληρο !

Είναι το αποκορύφωμα της ελληνικής παρακμής, αυτό που συνέβη στο Παλαιό Φάληρο.
Η επί δώδεκα χρόνια αλλοδαπή καθαρίστρια της πολυκατοικίας και του σπιτιού αγόρασε το σπίτι του εργοδότης της.
Δεν την γνωρίζω από πρώτο χέρι την περίπτωση, όπως όμως με ενημέρωσε άτομο του επαγγελματικού περιβάλλοντος της οικογένειας η περίπτωση έχει ως εξής:
Πρόκειται για μια τετραμελή οικογένεια, με δύο παιδιά ηλικίας 10 και…
12 ετών, με ιδιόκτητο σπίτι 90 τμ, αγορασμένο κατά το ήμισυ περίπου με δάνειο προ πενταετίες και τα υπόλοιπα μετρητά από προηγούμενες αποταμιεύσεις και των δύο συζύγων- δεν γνωρίζω την συνολική αξία αγοράς του σπιτιού – σίγουρα όμως (συντηρητικά- συντηρητικά) θα ήταν κοντά και πάνω από 250000 ευρώ.
Ο σύζυγος δεν είχε σίγουρη δουλειά, δούλευε υπάλληλος σε κάβα ποτών η οποία έκλεισε προ δύο ετών και η σύζυγος εξακολουθεί να δουλεύει τετράωρα σε ένα κομμωτήριο.
Τα προ κρίσης εισοδήματα της οικογένειας ήταν περίπου 1800 ευρώ τον μήνα.
Ποιο είναι το σφάλμα της συγκεκριμένης οικογένειας  και το οποίο είμαι βέβαιος έχει επαναληφτεί και σε άλλες οικογένειες.
α) δεν έπρεπε ποτέ να αγοράσει σπίτι, γιατί μόνο τα λεφτά από τους τόκους  του ρευστού που είχαν ήταν σχεδόν αρκετά για την κάλυψη του ενοικίου και βέβαια δεν θα είχαν επωμιστεί και τους τόκους του δανείου οι οποίοι δεν μπορεί να είναι λιγότεροι των 500 ευρώ τον μήνα.
β) δεν μπορεί μια οικογένεια με 1800 ευρώ τον μήνα +500 ευρώ  (περίπου) τόκους σπιτιού να χρησιμοποιούν και αλλοδαπή βοηθό για το σιδέρωμα και καθαριότητα του σπιτιού 2 φορές την εβδομάδα.
γ) η οικογένεια ακόμη και μετά που έχασε ο σύζυγος την δουλειά, εξακολουθούσε να χρησιμοποιεί την αλλοδαπή βοηθό.
Όπως είναι φυσικό, στο διάστημα των δύο ετών που ήταν χωρίς δουλειά ο σύζυγος, θα είχαν συσσωρευτεί και άλλα χρέη, το αποτέλεσμα είναι ότι η αλλοδαπή καθαρίστρια με τον σύζυγο της μετά από δώδεκα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα αγόρασαν το σπίτι προς 100000 ευρώ μετρητά + 50000 δάνειο.
Η συγκεκριμένη οικογένεια αλλοδαπών εξακολουθεί να έχει εισοδήματα καθαρίζοντας σκάλες και σπίτια στην περιοχή.
Πριν τρεις ημέρες η πρόεδρος μεσιτών Ηρακλείου Κρήτης κυρία Άρτεμις Μαυράκη ανέφερε στην Kriti tv, ότι τα περισσότερα συμβόλαια αγοράς ακινήτων στην ανατολική Κρήτη για φέτος δεν τα έχουν κάνει ούτε οι Κινέζοι ούτε οι Ρώσοι, αλλά οι Αλβανοί και Βούλγαροι εργάτες.
Να υπενθυμίσω ότι προ δύο ετών εν μέσο οικονομικής κρίσης, οι αγρότες Ηρακλείου απευθυνόμενοι σε έλληνες ανέργους προσφέροντας τους δουλειά, αυτοί αρνήθηκαν.
Και βέβαια, θα πρέπει να αναφέρω ότι πολλά θερμοκήπια στην Ιεράπετρα Κρήτης και Τυμπάκη έχουν περάσει σε χέρια αλλοδαπών επιχειρηματιών- δηλαδή χθεσινών εργατών γης.
Στο Μυλοπόταμο Κρήτης οι κτηνοτρόφοι πληρώνουν 1 ευρώ σε συνεργείο αλλοδαπών για κάθε πρόβατο να το κουρεύουν- σε μια ημέρα οι τέσσερεις αλλοδαποί κουρεύουν και 1000 πρόβατα.
Τα συμπεράσματα δικά σας για το που θα φτάσει η ελληνική παρακμή.
Και ναι, δεν έχουμε το καλύτερο κράτος, έχουμε όμως ρεκόρ παχυσαρκίας στα νέα παιδιά, είναι ή δεν είναι και αυτό δείγμα οικογενειακής – ανευθυνότητας – παρακμής;

Ο Κρητικός.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *