Η Ελιά είναι εδώ ενωμένη δυνατή

Τη δική της αυτόνομη πορεία επιδιώκει να καταγράψει η “Ελια” την οποία είδαμε να κάνει την παρθενική της εμφάνιση στις πρόσφατες ευρωεκλογες, αλλά το εγχείρημα να χάνεται από το προσκήνιο αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης.
Ωστόσο τα στελέχη της επιδιώκουν να κάνουν νέα δυναμική επανεμφάνιση δηλώνοντας “παρόν” στην διαδικασία συγκρότησης της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Με δεδομένο οτι η λεγόμενη Παπανδρεϊκή πτέρυγα όχι μόνο δεν την αναγνώρισε ποτέ, αλλά ουδέποτε στήριξε το εγχείρημα, με πιο χαρακτηριστική την επιλογή του ίδιου του Γιώργου Παπανδρεου να απέχει απο κάθε είδους εκδήλωση της ΕΛΙΑΣ, γίνεται σαφές πως η νεα προσπάθεια αποτελεί και μια τονωτική ένεση στην προσπάθεια της ηγεσιας του ΠΑΣΟΚ να συνενώσει τον χώρο της Κεντροαριστερας.

Αυτό γίνεται ακόμα περισσότερο σαφές, απο το περιεχόμενο του κειμένου που δόθηκε στη δημοσιότητα, μέσα απο το οποιο τα στελέχη της Ελιας σημειώνουν οτι “η Δημοκρατική Παράταξη δεν μπορεί να συγκροτηθεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ”.

Στο κείμενο υπό τον τίτλο “Όλοι μαζί για την Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη” υπάρχουν οι υπογραφές 12 από τους 40 υποψηφίους ευρωβουλευτές της Ελιας απευθύνουν το δικό τους προσκλητήριο συμμετοχής και σε πρόσωπα, κινήσεις και σχηματισμούς απο τον χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστερας και προτείνουν η Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου να επεξεργαστεί τη Διακήρυξη και τις πολιτικές θέσεις που θα αποτελέσουν και το αντικείμενο της διαβούλευσης στην πορεία προς το Συνέδριο.

Μεταξύ άλλων συντείνουν στην πλειοψηφία τους οι Σύνεδροι να εκλεγούν με βάση το μητρώο μελών της Δημοκρατικής Παράταξης και μόνο ένας μικρός αριθμός να οριστεί από τα κόμματα.

Tο κείμενο υπογράφουν:

Τάκης Αναστόπουλος

Γιώργος Βερνίκος

Αλεξάνδρα Δαλιάνη

Μάνος Επιτροπάκης

Κώστας Θεοδωρόπουλος

Παναγιώτης Ιωακειμίδης

Σωτήρης Κατσέλος

Παντελής Καψής

Παναγιώτης Κωστούλας

Νίκος Μπίστης

Σωτήρης Νικόπουλος

Παναγιώτης Πάτρας

Γράφει ο Γιάννης Πιτταράς
Πηγή: news247.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *