Εξοργισμένοι με την κυβέρνηση οι τραπεζίτες

Έξω από τα ρούχα τους με την κυβέρνηση, και ειδικά με τον πρωθυπουργό, είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι τραπεζίτες, ακόμη και αυτοί που στήριξαν με σθένος τον κ. Παπανδρέου. Ο λόγος είναι το ενδεχόμενο του μεγάλου «κουρέματος» που θα προκαλέσει κατάρρευση σχεδόν όλων των τραπεζών, κάτι που φυσικά δε θέλουν ούτε οι τραπεζίτες, ούτε και οι μέτοχοι.

Η κίνηση του Μιχάλη Σάλλα να βγει δημοσίως σήμερα και να….
παρέμβει για το haircut, έρχεται ως συνέχεια της έκθεσης της Alpha Bank που έλεγε ότι ένα κούρεμα πάνω από 45% θα έφερνε καταστροφή.

Για καταστροφικό σενάριο κάνει λόγο και ο Μιχάλης Σάλλας ρίχνοντας όμως και μια ευθεία βολή κατά της κυβέρνησης που συζητά κούρεμα ακόμη και πάνω από 50%. Ο γνωστός για τα «πράσινα», κι όχι παναθηναϊκά, αισθήματα, κ. Σάλλας λέει ότι ακόμη κι ένα κούρεμα 50% δε θα σημάνει μείωση του χρέους κατά 180 δισ. ευρώ, όπως κάποια παπαγαλάκια της κυβέρνησης διαρρέουν. Το πολύ, λέει ο τραπεζίτης να ωφεληθεί η χώρα με 25 δισ. ευρώ.

Προφανώς ο κ. Σάλλας φοβάται ότι οποιοδήποτε haircut μεγαλύτερο από το 21% ουσιαστικά τον πετάει έξω από την Πειραιώς η οποία θα περάσει στα χέρια του κράτους. Το ίδιο φοβάται και ο Γ. Κωστόπουλος με τον επιπρόσθετο λόγο ότι υπάρχει στη μέση και ο γάμος με τον Λάτση ο οποίος πρέπει να γίνει πάση θυσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Εθνική τράπεζα δε βλέπει με καλό μάτι ένα κούρεμα πάνω από 50% διότι και αυτή δεν μπορεί να αντέξει μεγάλες απώλειες από τα ομόλογα που έχει.

Οι τραπεζίτες βρίσκονται με το πιστόλι στον κρόταφο και πλέον τα βάζουν ανοιχτά με την κυβέρνηση που δεν διαπραγματεύεται και απλά περιμένει την ετυμηγορία.

http://kostasxan.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *