Στα όρια της διαγραφής από την Ν.Δ. ο Σωτήρης Χατζηγάκης

Στα όρια της διαγραφής από την Νέα Δημοκρατία βρίσκεται πλέον ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης καθώς τάχθηκε υπέρ της στήριξης των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Κινούμενος στο πλαίσιο της παρέμβασης που έκανε χθες και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι « Θεωρούμε ότι όλοι και…
κυρίως η Ν.Δ. θα πρέπει να βάλουν πλάτη για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο που μας οδήγησε η ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». Η τοποθέτηση αυτή σήμανε συναγερμό στα κεντρικά γραφεία του κόμματος και παρά την έξυπνη διατύπωσή της με την ταυτόχρονη οξεία κριτική προς το ΠΑΣΟΚ, δυσαρέστησε έντονα την ηγεσία και τα στελέχη του κόμματος που από την πρώτη στιγμή άφηναν κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό.

Πηγές από την ΝΔ έλεγαν αμέσως μετά την ενημέρωσή τους για την σχετική δήλωση Χατζηγάκη ότι μια διαγραφή θα επηρέαζε αρνητικά την εικόνα του κόμματος ενόψει της Δ.Ε.Θ. και δεν την προέκριναν ως λύση ωστόσο δεν απέκλειαν τίποτα για το προσεχές διάστημα. Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το πολιτικό και εκδοτικό σύστημα ασκεί με πολλούς τρόπους πιέσεις προς τον κ. Σαμαρά να αλλάξει την σκληρή γραμμή του κατά της οικονομικής πολιτικής και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και την δήλωση Χατζηγάκη.
«Συγκυβέρνηση ζητούν για να ξεσκίσουμε πιο εύκολα με τα μέτρα τον κόσμο» είπε ο Γιάννης Μανώλης και συμπλήρωσε πως «πιέζουν εκδοτικά και άλλα συμφέροντα τον πρόεδρο της Ν.Δ.».

Ταυτόχρονα ο κ. Μανώλης τάχθηκε ευθέως κατά των απολύσεων σημειώνοντας πως αποτελούν βαρβαρότητα και εφιάλτη. Ανοιχτά κατά τον απολύσεων είχε ταχθεί νωρίτερα και ο Γιάννης Μιχελάκης που εξέφρασε την κεντρική κομματική γραμμή και ανέδειξε ένα από τα βασικά σημεία τριβής με την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα ο κ. Μιχελάκης άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την στάση που θα τηρήσει το κόμμα του σε κάθε μέτρο ξεχωριστά όταν εξειδικευτεί από την κυβέρνηση.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *