Κακοκαιρία όλο το Σαββατοκύριακο με βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους και τοπικά ισχυρά φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα…

ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από τις βραδινές ώρες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνούν τους 9 βαθμούς, από 5 έως 11 στην Ήπειρο, από 5 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Από τις απογευματινές ώρες στη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

 Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, ενισχυόμενοι σταδιακά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και τοπικά στα βόρεια πελάγη πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις με εξαίρεση τα βορειότερα πελάγη όπου θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν παντού σε δυτικούς ισχυρούς.

 Άστατο καιρό με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

 Λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες και από το βράδυ χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανόν σε ημιορεινά τμήματα, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση το βράδυ. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοικτά θυελλώδεις.

Με πληροφορίες από meteo.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *