Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ..ΣΤΟ ΣΕΦ.!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Αθήνα 09.03.2014
Το πρώτα σοβαρά χαρακτηριστικά της συνδιάσκεψης της Ελιάς που πραγματοποιείται αυτό το σαββατοκύριακο στο Σ.Ε.Φ. από……..

τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι τόσο οι ηχηρές απουσίες όσο και το περιεχόμενο των τοποθετήσεων.

Από την μία απουσίες στελεχών που έχουν διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην πολιτική ιστορία του τόπου μετά την μεταπολίτευση και κυρίως στο ΠΑ.ΣΟ.Κ όπως ο άνθρωπος που σήμερα λοιδορείται και κατηγορείται από τους πάντες παραμένοντας σχεδόν αδρανείς χωρίς να μπαίνει στην διαδικασία να απαντάει και δεν είναι άλλος από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ και πρωθυπουργό Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Πέραν από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που κατέστησε απολυτως σαφές με ανακοίνωσή του από χθες ότι δεν θα ήταν “παρών” σήμερα στο Φάληρο, από την επίσημη πρώτη της Ελιάς απουσιάζουν μεταξύ άλλων οι «παπανδρείκοί» Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Τριαντάφυλλος, αλλά και οι υπουργοί Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Συμεών Κεδίκογλου κ.α.

Απουσιάζουν ακόμα και άλλα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ οπως οι Κ. Λαλιώτης, Δημήτρης Ρέππας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Π. Οικονόμου κ.α.

Άλλη ηχηρή απουσία είναι του ρεύματος της Αριστερής πρωτοβουλίας με τα στελέχη του Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία πάντα επηρέαζε με την αντίθεσή της στις αποφάσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ κρατώντας κάποιες ισορροπίες.

Με την Τόνια Αντωνίου να αποχωρεί πριν από την ομιλία του ο Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος μιλώντας απο την μία άφησε αιχμές για τον Γ. Παπανδρέου που δεν παρευρέθηκε στην συνδιάσκεψη, από την άλλη πλέκοντας το εγκώμιο του Α. Λοβέρδου ο οποίος στην χθεσινή διαδικασία για πολλούς ήταν το επίκεντρο επιδιώκοντας μια χειραψία μαζί του.

Ο Ν. Μπίστης που στην ουσία είναι από τους βασικούς συντελεστές στην οργάνωση των πολιτικών συνδυασμών τα τελευταία χρόνια παίζοντας τον μπαλαντέρ μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ. –ΔΗΜ.ΑΡ-58-Ελιάς, στην ομιλία του προσπάθησε να στηρίξει την κίνηση της Ελιάς συνδέοντας την με το Ευρωπαϊκό κεντροαριστερό ρεύμα.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η τοποθέτηση του γραμματέα της ΚΕ του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ν Ανδρουλάκη ο οποίος χθες στους διαδρόμους έδειχνε φανερά ενοχλημένος για πολλά που συμβαίνουν τελευταία στο ΠΑ.ΣΟ.Κ .

Η Εκδήλωση θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ με την τοποθέτηση του Ευρωπαίου σοσιαλιστή ΣΟΥΛΤΣ ο οποίος στην ουσία είναι ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ευρωσοσιαλισμού.

Thoureios

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *