Ας δείξουμε, ότι οι Έλληνες μπορούμε ακόμα να γράψουμε ιστορία

Σε λίγα εικοσιτετράωρα ανοίγουν οι κάλπες των πιο κρίσιμων ίσως εκλογών απ’ τη μεταπολίτευση και μετά. Παρότι αυτοδιοικητικές αυτές οι εκλογές απέκτησαν μεγάλη πολιτική σημασία και ο αυτοδιοικητικός χαρακτήρας τους, υποχώρησε κάτω απ’ το βάρος των ιστορικών στιγμών που ζει η χώρα.
Οι εκλογές αυτές αποτελούν επίσης,…..
μια μεγάλη ευκαιρία για τους πολίτες να πάρουν μια ιστορική απόφαση και να εκδιώξουν με την ψήφο τους την πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και μαζί τον πρωθυπουργό που υπέγραψε το επαχθέστερο κείμενο από καταβολής ελληνικού κράτους.
Αυτός ο πρωθυπουργός ή καλύτερα πρωθυπουργεύων, Γ. Α. Παπανδρέου προσπάθησε με τη διακαναλική του συνέντευξη αλλά και με δηλώσεις του στη συνέχεια να μας εκβιάσει, λέγοντας μας ότι αν δεν τον ψηφίσουμε η χώρα θα μπει σε περιπέτειες.
Σ’ αυτό έσπευσαν να τον σιγοντάρουν – άνθρωπός τους γαρ – οι αγορές (δηλαδή οι δανειστές μας) ανεβάζοντας τα σπρεντ και κάνοντας παιχνίδια, πουλώντας στο ΧΑΑ μετοχές ελληνικών τραπεζών για να προκαλέσουν την πτώση του και μετά να αγοράσουν χαμηλά για να βγουν (ξανά) κερδισμένοι. Μ’ ένα λόγο δηλαδή οι ίδιοι οι δανειστές μας ΚΑΙ παίζουν πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες μας επιχειρώντας παρασκηνιακά να στηρίξουν την κυβέρνηση αλλά ΚΑΙ κερδοσκοπούν απ’ αυτό.
Επανερχόμενος όμως στον εκβιασμό του κ. Παπανδρέου αναρωτιέμαι, σε τι είδους περιπέτειες θα μπει η χώρα αν τον καταψηφίσουμε;
Μήπως η χώρα δεν… βρίσκεται ήδη εδώ και ένα χρόνο σε περιπέτεια;
Μήπως εδώ κι ένα χρόνο δεν πλανάται το φάντασμα της χρεοκοπίας πάνω απ’ τα κεφάλια μας;

Μήπως με τα βήματα που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν είναι σίγουρη η χρεοκοπία, όπως βεβαιώνουν διακεκριμένοι οικονομολόγοι;
Τι χειρότερο λοιπόν θα μπορούσε να μας συμβεί αν καταψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ;; Ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται.
Δεν έχουμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο απ’ ότι πάθαμε μέχρι τώρα ή θα πάθουμε αν αυτός ο άνθρωπος παραμείνει στην κυβέρνηση. Γιατί ας μη γελιόμαστε. Ελάχιστο πολιτικό κριτήριο αν διαθέτει κανείς, μπορεί να καταλάβει ότι ο πρωθυπουργεύων απ’ τη στιγμή που εκλέχτηκε φαίνεται να εκτελεί ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ καταβύθισης της χώρας.
Αφού ενέπαιξε τον λαό λέγοντας του ότι “λεφτά υπάρχουν” και υφάρπαξε την ψήφο του, στη συνέχεια παρέδωσε τη χώρα στους κάθε λογής κερδοσκόπους και στην διαβόητη τρόικα, υπογράφοντας το κείμενο της ντροπής, το μνημόνιο και φορτώνοντας στο χρέος της χώρας άλλα 110 δισ.
Κι αυτά ενώ υπήρχε εναλλακτική λύση δανεισμού πιο συμφέρουσα κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά διαπρεπείς οικονομολόγοι. Παρόλα αυτά εκείνος με μια ακατανόητη, όσο και περίεργη επιμονή κι αφού η κατάσταση έφτασε στο μη περαιτέρω, έπεσε «στις αγκάλες» της τρόικας, εμφανίζοντας τους «εκτελεστές» μας, ως σωτήρες κι ελπίζοντας ότι θα αποπληρώνει το δάνειο που πήρε (με επιτόκια καταναλωτικού δανείου), βάζοντας συνεχείς εμμέσους φόρους και πετσοκόβοντας τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Εγκληματική αφέλεια ή δόλος;
Το μνημόνιο της ντροπής συνυπέγραψε ο ΛΑΟΣ και φυσικά η Ντόρα Μπακογιάννη, που αφού το καθεστώς απέτυχε να την εκλέξει πρόεδρο της ΝΔ πέρσι το Δεκέμβριο για να ‘χει τα χέρια του λυμένα αφού έτσι θα μηδενίζονταν κάθε αντίδραση κι απ’ τη μείζονα αντιπολίτευση, τώρα προσπαθεί να τη βάλει ξανά στο παιχνίδι απ’ την πίσω πόρτα.
Είναι τυχαίο άραγε που το κόμμα της Ντόρας αναγγέλλεται στις 21 Νοεμβρίου μία μόλις εβδομάδα μετά της εκλογές;
Είναι άραγε τυχαίο που ο πατέρας της την ώρα που ο πρωθυπουργεύων έδινε την διακαναλική αυτός την ίδια ώρα έκανε δηλώσεις στήριξής του τον Σκάϊ;

Για να προχωρήσουμε λίγο παρακάτω με τις «συμπτώσεις», θα αναρωτηθούμε επίσης:
Είναι άραγε τυχαίο ότι ο Γ. Δημαράς θυμήθηκε (στο ΜEGA) ραντεβού με πολιτικούς αρχηγούς, που ποτέ δεν έκανε, εκτός από μια τυχαία συνάντηση με τον Σαμαρά, που βαφτίστηκε μυστικό πολιτικό ραντεβού;;
Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, το παιχνίδι είναι στημένο, ωστόσο είναι στο χέρι μας να τους το χαλάσουμε όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί τα «κατορθώματα» της κυβέρνησης σε τομείς πολύ πιο ευαίσθητους (κατά την κρίση του γράφοντα) απ’ την οικονομία, όπως τα Εθνικά θέματα είναι πολύ ανησυχητικά.
Ο άνθρωπος αυτός όχι μόνο κλείνει τα μάτια στην επιχειρουμένη Κοσσοβοποίηση της Δυτικής Θράκης, αλλά επιπλέον στηρίζει στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, υποψήφια που προέχεται απ’ την μουσουλμανική μειονότητα κι επιμένει δημόσια να την χαρακτηρίζει τουρκική. Υποψήφια που έχει στενές σχέσεις με το διαβόητο προξενείο Κομοτηνής.
* Είναι ο άνθρωπος που ετοιμάζει το δρόμο για συνεκμετάλλευση (πρώτος αν θυμούνται οι κάπως παλιότεροι, τη λέξη αυτή την είχε «πετάξει» σε ανύποπτο χρόνο, τάχαμου, ο Αποστάτης) στο Αιγαίο.
* Είναι αυτός που κάλεσε τον Ερντογάν δυο φορές στην Αθήνα σε διάστημα λίγων μηνών κι ενώ η Ελλάδα αιμορραγεί οικονομικά και κοινωνικά. Έγιναν συναντήσεις των οποίων το αντικείμενο δεν έγινε ποτέ γνωστό. Ουδείς ενημερώθηκε τι διημείφθη σ΄αυτές τις συναντήσεις κι αρκούμαστε μόνο να εξάγουμε συμπεράσματα, απ’ το γεγονός ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης συνάντησης Ερντογάν – Παπανδρέου, που έγιναν σημειωτέον στο περιθώριο της σύσκεψης για την κλιματική αλλαγή (!!) συζητιόταν επί πέντε (!!!) ολόκληρες ώρες στο τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ! Ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματα του.
* Είναι αυτός που παρέδωσε στον νεαρό και εντελώς άπειρο Δρούτσα το τιμόνι της ελληνικής διπλωματίας, να αναμετρηθεί με τον Νταβούτογλοου, το ειδικό βάρος του οποίου παραδέχεται και στο οποίο υποκλίνεται σύμπασα η διπλωματική κοινότητα.
* Είναι αυτός που έκανε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα ορίζοντας πως είναι αρκετή η υπογραφή του υπουργού οικονομικών κι όχι η σύμφωνη γνώμη της Βουλής σε περίπτωση μεταβολών στο κείμενο του μνημονίου.

* Είναι αυτός που εντελώς απροϋπόθετα και πρόχειρα, με μια σπουδή ανεξήγητη, την ώρα που το καράβι βούλιαζε έσπευσε να δώσει ιθαγένεια σε μετανάστες και λαθρομετανάστες, όχι εφαρμόζοντας δικό του σχέδιο, αλλά κάνοντας εξ ολοκλήρου δεκτή την εισήγηση μια ΜΚΟ !!!.
* Είναι αυτός που επιμένει να λέει ότι πάμε καλά όταν ΟΛΟΙ σχεδόν οι διάσημοι οικονομολόγοι του κόσμου προαναγγέλλουν, στην καλύτερη περίπτωση την αναδιάρθρωση του χρέους ή στη χειρότερη, την χρεοκοπία.
* Είναι αυτός που ψεύδεται ασύστολα διαβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να πάρει νέα μέτρα όταν τα προσδοκώμενα έσοδα σε σχέση με τα πραγματικά έχουν διαφορά δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο κατάλογος των «κατορθωμάτων» του πρωθυπουργεύοντος τη χώρα είναι ατελείωτος. Θα μπορούσαμε να γράψουμε «σεντόνια» περιγράφοντας κι άλλες επιμέρους γκάφες, αστοχίες, παραλείψεις, ψεύδη, παλινδρομήσεις κλπ.
Στόχος μας όμως δεν ήταν αυτός. Στόχος μας είναι να υπενθυμίσουμε στον πολίτη που την Κυριακή θα βρεθεί πίσω απ’ την κουΐντα μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν με την κυβέρνησή του.

Ίσως πράγματι μερικοί χαρακτηρισμοί μας να είναι σκληροί, πράγμα για το οποίο μας έχετε κατηγορήσει κατά καιρούς στην «Παρέμβαση», αλλά εμείς είμαστε ιστολόγιο κι όχι αστικό ή καθεστωτικό μέσο ενημέρωσης σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Κι ότι είναι να πούμε το λέμε παστρικά, χωρίς περιστροφές με τ’ όνομα του.
Ακόμα κι αν θέλαμε (που δεν το θέλουμε) να στρογγυλέψουμε τα πράγματα, οι ιστορικές στιγμές μπροστά στις οποίες βρίσκεται η χώρα δεν μας το επιτρέπουν. Κι επειδή αγαπάμε αυτόν τον τόπο, έχουμε μόνο ένα δρόμο, αυτόν της αλήθειας. Κι η αλήθεια ως γνωστόν δεν πατάει δυο βάρκες.
Για να κλείσουμε θα λέγαμε πως αυτές οι εκλογές της Κυριακής 7 Νοεμβρίου δεν είναι πια αυτοδιοικητικές, δεν είναι σε σημασία ούτε καν βουλευτικές, είναι κάτι περισσότερο: Ιστορικές.

Για το λόγο αυτό εμείς οι «απλοί», καθημερινοί άνθρωποι, η «μεσαία» και «κατώτερη» τάξη:
* Ας δώσουμε ένα μάθημα στα ποικιλώνυμα συμφέροντα που στηρίζουν λυσσαλέα αυτή την κυβέρνηση!
* Ας δείξουμε στην παρεΐτσα των μετρίων της κυβέρνησης που υποτιμούν με τις πράξεις και τα λόγια τους τη νοημοσύνη μας, ότι είμαστε ακόμα πολιτικά ζωντανοί!
* Ας τους δείξουμε ότι δεν εκβιαζόμαστε, δεν χειραγωγούμαστε, δεν εξανδραποδιζόμαστε, όσους ψιττακούς κι αν διαθέσουν!
* Ας στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο στους εκτελεστές αλλά και στους εμπνευστές – σχεδιαστές του πρότζεκτ της καταστροφής μας, ότι είμαστε εις θέση ακόμα, ν’ αποφασίζουμε ελεύθερα για τις τύχες μας και για τη ζωή μας κατά πως μας αρέσει!
* Ας το κάνουμε για τα παιδιά μας, για το μέλλον και τη αξιοπρέπειά μας. Ας τους δείξουμε ότι ονειρευόμαστε μια άλλη Ελλάδα, διαφορετική απ’ αυτή που θέλουν να μας φτιάξουν!
* Ας τους δείξουμε ότι ακόμα ονειρευόμαστε και παλεύουμε για έναν καλύτερο κόσμο!

Φίλοι και φίλες
Οι στιγμές είναι ιστορικές κι οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι αντάξιες αυτών των στιγμών.
Ας δείξουμε, ότι οι Έλληνες μπορούμε ακόμα να γράψουμε ιστορία.

Του Δημήτρη Κωνσταντίνου
apneagr.blogspot

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

13 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑΤΟΥΣ
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ..ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ
    ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΤΙΚΙΑΡΗΔΕΣ ΝΑΙ ΕΧΕΤΕ ΘΕΜΑ
    ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΞΕΧΡΕΩΣΑΜΕ {ΓΙΑΤΙ ΠΕρΑΣΑΜΕ ΚΑΝΑΛΙ}ζουμε
    δεν αραζουμε σα χαζοι και μονο φταινε..οι αλλοι
    γιατι να ψηφισω? δε θα εχω φοβο ρε ανθρωποι η Ελλαδα δενπεθαινει!
    ουτε οι ανθρωποι που ξερουν να μη κολλονουν να δουλευουν να γλεντουν και να μη κακομοιριαζουν! μια ειναι η ζωη οχι δυο.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ψήφο σε μικρά κόμματα με τη διαφορά να γνωρίζουμε ότι είναι φιλολαϊκά προσκείμενα!
    Ψήφος Αύριο για το Δικό Μας Αύριο…
    Μαύρο σε όλους τους Προδότες που Ξεπούλησαν τους ΄Ελληνες Εργαζόμενους Πολίτες και Ολόκληρη Την Ελλάδα Μας στα Ξένα Κεφάλαια.
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΕΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΠΕΙΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΦΤΩΧΕΙΑ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΜΙΣΘΩΤΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ. ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ, ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
    Πατριώτες Έλληνες ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες εθνικής ασφαλείας της Ο.Ε.Α. για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 7.11.2010.
    Ο Μέγιστος κίνδυνος εντοπίζετε στη Θράκη και ειδικώς στην Κομοτηνή όπου προσπαθούν να προωθήσουν Τουρκάλα Δήμαρχο(!!!), αλλά και σε άλλες κρίσιμες περιοχές της Βόρειας, Κεντρικής και Νησιώτικης Ελλάδας που επίσης απειλούνται με απόσχιση από μειονοτικά ανθελληνικά στοιχεία. Μη παρασύρεστε από την προπαγάνδα των ελεγχόμενων συμπαιγνιακών εβραικών "ΜΜΕ" που σας εξωθούν να απέχετε σε αυτές τις εκλογές! Είναι στημένη προπαγάνδα για να πλήξει την εθνική ασφάλεια και να θέσει σε κίνδυνο απόσχισης περιοχές της Ελληνικής επικράτειας!
    Ενημερωθείτε και διαδώστε το κείμενο που ακολουθεί..
    Καλό βόλι!

    ……..

    ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΟΥΝ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ: ΔΗΜΑΡΧΟΙ – ΝΟΜΑΡΧΕΣ – ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΑΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΘΑ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΗΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ. ΑΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΣΕ ΠΙΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΗΚΟΥΝ, ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» ΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ.
    ΔΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1ΟΝ: ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ «ΠΑΣΟΚ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Ο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ΑΥΤΟΣ Ο ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΦΙΛΟΠΑΣΟΚΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» ΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ, ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΩΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΕΝΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΞΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2ΟΝ: ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» Ο ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ «ΠΑΣΟΚ», ΚΑΛΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΑ ΦΙΛΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΗΔΗ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ «ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ» ΗΤΟΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΕΙ ΕΝΟΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΞΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.

    ΟΔΗΓΙΑ 3ΟΝ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ Η ΨΗΦΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΗΜΑ, ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΕΙΤΕ «ΠΑΣΟΚ» ΕΙΤΕ «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ 1 ΚΑΙ 2.

    ολόκληρο το κείμενο εδώ:
    http://ellhnkaichaos.blogspot.com/2010/10/blog-post_23.html

    Reply
  4. Ανώνυμος

    το ΚΚΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ειναι μερος του προβληματος και οχι απαντηση του λαου στο πολιτικο κατεστημενο. Λειτουργει ως δεκανικι της πολιτικης μαφιας γιατι τρωει και συντηρειτε και αυτο απο τους φορους μας. Η αυτοδιαχειρηση ειναι πολυ καλλιτερη απο την κακοδιαχειρηση. Το ακυρο , το λευκο και η αποχη ειναι η ψηφος αποδοκιμασιας που αξιζει σε ολους αυτους που ενω τοσα χρονια ζουν απο το πορτοφολι μας , αφησαν την κατασταση στην μοιρα της. Ειναι θεμα χρονου η λαικη οργη να ξεσπασει πανω στα κεφαλια ολων εκεινων που μας κατακλεψανε…..
    το ΚΚΕ αχρηστο ειναι τελικα, μονο παρελασεις ξερει να κανει και μετα να βαζει το κοπαδι στο μαντρι.
    Ηρθε η ωρα ομως των Λυκων…..
    Ολοι εμεις που μοναχικα προσπαθουμε να ζησουμε τις οικογενειες μας θα γινουμε αγελη και θα σας κατασπαραξουμε κοπριτες ολους σας…………..

    Reply
  5. Ανώνυμος

    6 Νοεμβρίου 2010 9:44 μ.μ.

    ΕΥΓΕ!!!!
    ΤΕΡΜΑ Ο ΧΑΒΑΛΕΣ!
    ΗΡΘΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΓΚΥΡΑ !

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΔΗΜΑΡΑ.
    ΔΥΝΑΤΟΣ ΛΑΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ.
    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ.
    ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

    Reply
  7. ΨηφίΖΩ!

    Aφού είπαμε ότι είπαμε για αρκετές μέρες τώρα, αφού ξεσαλώσαμε βρίζοντας και αναθεματίζοντας δικαίους και αδίκους, ήρθε η ώρα με σύνεση και προσοχή να ασκήσουμε το δικαίωμά μας.
    Επειδή η κοινή γνώμη ποτέ δεν λανθάνει, αφουγκραστείτε καλά γύρω σας και αποφασίστε:

    Κάποιος πρέπει να σπάσει αυγά αν θέλουμε να φτιάξουμε ομελέτα!

    'Εμπρός για την κάλπη ! Ότι πει η λογική (με ελάχιστο συναίσθημα)΄.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΑΘΡΟ

    ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

    Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΜΙΛΟΥΝ

    ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

    ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΝΑ ΠΟΥΜΕ Ο Χ Ι ΣΤΟΥΣ 3 0 0

    Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ

    ΟΧΙ … ΣΤΗΝ ..Α Π Ο Χ Η

    Reply
  9. Ανώνυμος

    324 ΔΗΜΑΡΧΟΙ Χ 3000 ΕΥΡΟ=972.000 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ

    54 ΝΟΜΑΡΧΕΣ Χ 3000 ΕΥΡΟ=152.000 ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΩΝ

    ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΙΣΧΝΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΑΤΕ;

    ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΕΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

    ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΟΥΤΕ ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΡΩΣΙΑ ΟΥΤΕ ΕΕ ΕΙΜΑΣΤΕ

    54 ΚΛΙΚ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙ 324 ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ!!!

    Με σύνθημα λοιπόν «Ψηφίζω Λευκό για να τους Μαυρίσω» μετέχουμε στο Κίνημα του Λευκού στη προσπάθεια να στείλουμε το ορθό μήνυμα στο πολιτικό σκηνικό αλλά και να το ταρακουνήσουμε……

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *