Πόλεμος στη ΔΗΜΑΡ, «βολές» κατά Κουβέλη

Πόλεμος ξέσπασε στη ΔΗΜΑΡ με αφορμή την αποχή των βουλευτών Γρηγόρη Ψαριανού και Βασίλη Οικονόμου από τη χθεσινή κρίσιμη ψηφοφορία, όπου το κόμμα καταψήφισε το πολυνομοσχέδιο…

Ο Γρηγόρης Ψαριανός εξαπέλυσε βολές κατά του Φώτη Κουβέλη, τονίζοντας ότι υπάρχει δεδηλωμένη στροφή του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ

 Ο Γρηγόρης Ψαριανός σε χθεσινή του συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 εξαπέλυσε βολές κατά του Φώτη Κουβέλη, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι λαμβάνει προσωπικά κορυφαίες αποφάσεις «με μία ομάδα δύο-τριών ατόμων δίπλα του». Παράλληλα τόνισε ότι «ποτέ δεν παίρνονταν αποφάσεις πριν συγκροτηθεί ένα όργανο και στη ΔΗΜΑΡ», αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Φ. Κουβέλη από τη Θεσσαλονίκη για την αρνητική στάση της ΚΟ του κόμματος πριν συνεδριάσουν τα όργανα.

 Αποκάλυψε δε ότι δεν δήλωσε «παρών», γιατί δεν ήθελε να φέρει το κόμμα σε δύσκολη θέση. Ο κ. Ψαριανός σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλημα λειτουργίας στη ΔΗΜΑΡ και αναφερόμενος στα δημοσκοπικά ευρήματα που φέρνουν το κόμμα σε ποσοστά κάτω του 3% υπογράμμισε ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές το κόμμα κινδυνεύει να υποστεί «σοβαρό πλήγμα». Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει δεδηλωμένη στροφή του κόμματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

 Η ΔΗΜΑΡ με σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος για τις δηλώσεις Ψαριανού κατηγορεί ευθέως τον βουλευτή για υπονόμευση του κόμματος αναφέροντας ότι «η ανακίνηση σε καθημερινή βάση ανύπαρκτων θεμάτων δήθεν εσωκομματικής δημοκρατίας υπονομεύει αντικειμενικά τις εκλογικές προοπτικές της ΔΗΜΑΡ και λειτουργεί υπέρ αντίπαλων πολιτικών σχεδίων».

Οχι σε διαγραφή
 Παράλληλα τονίζεται ότι δεν θα υπάρξει ανοχή του κόμματος σε αντίστοιχες συμπεριφορές που αφορούν «προσωπικές στρατηγικές και επικοινωνιακές στοχεύσεις». Κύκλοι της Αγίου Κωνσταντίνου αναφέρουν ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του κ. Ψαριανού, καθώς δεν είναι στις προθέσεις του κόμματος, αλλά παράλληλα δεν προβλέπεται καταστατικά αντίστοιχη διαδικασία.

 Σε δηλώσεις του στο «Εθνος» ο κ. Ψαριανός χαρακτηρίζει «παλαιοκομματικού τύπου» την ανακοίνωση του κόμματος και εκφράζει την απορία του για την ταχύτητα με την οποία κοινοποιήθηκε το σχόλιο του γραφείου Τύπου, αφήνοντας υπόνοιες ότι έχει «στοχοποιηθεί» από την ηγεσία του κόμματος.

 «Η απάντηση του κόμματος έγινε με αφορμή την αποχή μου από ένα νομοσχέδιο τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Κουβέλης απείχε από πολλές κρίσιμες ψηφοφορίες», επεσήμανε ο Γρηγόρης Ψαριανός, αποδίδοντας ευθύνες στον πρόεδρο του κόμματος για την κατάσταση που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

 Η δημόσια τοποθέτηση του Γρηγόρη Ψαριανού έρχεται σε συνέχεια της θυελλώδους συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την προηγούμενη εβδομάδα, όπου υπό το βάρος των δημοσκοπήσεων η πλειονότητα των βουλευτών εξέφρασε την αγωνία της για την πορεία του κόμματος, ζητώντας από τον Φώτη Κουβέλη να αναλάβει πρωτοβουλίες καλύτερου συντονισμού του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ στο σύνολό τους ζήτησαν την τακτική του παρουσία στη Βουλή.

 Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, μειοψήφησε ο Βασίλης Οικονόμου ο οποίος πρότεινε να ψηφίσει «παρών» η ΔΗΜΑΡ στο πολυνομοσχέδιο. Επεσήμανε δε ότι το κόμμα οδηγείται στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να αποφασίσουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε», είπε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση του περασμένου Σαββάτου ο Βασίλης Οικονόμου, αφήνοντας αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος.

 ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
ethnos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *