Ο “γιατρός”,ο “ποδοσφαιριστής” κι ο εργασιακός μεσαίωνας

Το Ελληνικό κοινοβούλιο αυτή τη βδομάδα γνώρισε μέρες ντροπής.Ο ραγιαδισμός σ’ όλο του το μεγαλείο.Στην έδρα οι Αγάδες κι από κάτω στα έδρανα τα μαθητούδια οι ιθαγενείς βουλευτές να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους με σεβασμό και πολύ προσοχή μη τυχόν και θίξουν τον Αγά.Προχτές είχαμε την παράσταση του “γιατρού” Ντομινίκ Στρος Καν που μας θύμισε το δικτάτορα Παπαδόπουλο με το γύψο και…….
σήμερα ο “έφηβος” ποδοσφαιριστής Ολι Ρεν με τα κρυόμπλαστρα αστειάκια του.

Χάθηκε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και εθνικής υπερηφάνειας από τα μαθητούδια που είχαν από κάτω τους.Μαθητούδια Ελληνες βουλευτές τα οποία έκαναν απλά ερωτήσεις,στάχτη στα μάτια του κόσμου,για πράγματα συμφωνημένα και ψηφισμένα από τους ίδιους και μόλις έφυγε ο “ποδοσφαιριστής” επίτροπος εισήγαγαν με κατεπείγουσα διαδικασία το πολυνομοσχέδιο σκούπα για τα εργασιακά θέματα.Βιάζονται να εγκαθιδρύσουν εργασιακό μεσαίωνα στη χώρα.Σκοπός τους να εξαθλιώσουν τους Ελληνες εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.Ηδη σήμερα ανακοινώθηκε πως η ανεργία το Σεπτέμβρη άγγιξε το 12,6%!

Κανένας τους δεν αναλογίζεται τι θα γίνει όχι μόνο με τους απολυμένους αλλά γενικότερα με την ύφεση που θα προκληθεί στην αγορά (κάτι που είναι πλέον ορατό) αφού η αγοραστική δύναμη εξανεμίζεται τελείως.Ταυτόχρονα με τις απολύσεις και με τις μειώσεις των μισθών δεν θα υπάρχουν έσοδα από ΦΠΑ στα δημόσια ταμεία αλλά ούτε και εισφορές στα φαλιρισμένα ασφαλιστικά ταμεία.

Είναι απορίας άξιο πως με αυτά τα δεδομένα και χωρίς κανένα πρόγραμμα ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας τολμάνε να υπόσχονται ανάκαμψη στο τέλος του 2011.Σαφώς και δεν τους στοιχίζει τίποτα,ούτε των δικών μας ούτε των εκπροσώπων του ΔΝΤ.Ομως ροκανίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο το χρόνο ενώ το χρέος αυξάνεται κατακόρυφα και με την παράλληλη εξαθλίωση του Ελληνα εργαζόμενου και μικροεπιχειρηματία τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν;Που στοχεύουν τελικά;Προφανέστατα στρώνουν το έδαφος για πάμφθηνα εργατικά χέρια σε πολυεθνικές που θα έρθουν,αν και όποτε έρθουν αφού απαιτούνται και φορολογικές ελαφρύνσεις που δεν φαίνονται στον ορίζοντα!

http://zeidoron.pblogs.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΓΙΑΤΙ ΩΣ 5000 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ???????????????
  ΚΑΝΕΝΑΣΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ 1500 ΕΥΡΩ
  ΟΤΑΝ ΚΟΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
  ΑΙΣΧΟΣ ΠΙΑ………….

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ

  Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει επιτακτική την ανάγκη για παρέμβαση με στόχο την εξυγίανση και τη συγκράτηση και μείωση των δαπανών στις ΔΕΚΟ, αναφέροντας πως τα τελευταία πέντε χρόνια τα συσσωρευμένα ελλείμματα (χρέος) – "μόνο των 11 πιο ζημιογόνων ΔΕΚΟ – έχει υπερδιπλασιαστεί από 5,6 δισ. ευρώ σε 13,2 δισ. ευρώ".

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΡΘΡΟ

  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231070694

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *