ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ

by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης

— ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
— ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ,
— ΕΣΥ ΠΟΥ ΞΈΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ….ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ, ΑΝ ΕΝΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΊΟ (ΕΔΏ ΝΠΙΔ) ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΙΗ ΛΙΣΤΑ, ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΈΝΩΝ ΤΟΥ…

-ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΡΩΤΗΘΕΊ- ΣΕ ΜΕΓΆΛΟ ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΌ ΊΔΡΥΜΑ ….ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΌ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΈΓΚΡΙΣΗ -ΠΑΜΨΗΦΕΊ- ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΉΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΊΟΥ;…

— ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ:


— ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ. Η Διοίκηση κάθε ταμείου, είναι υποχρεωμένη να διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων της με υπερπροστασία και όχι να τα μεταβιβάζει για οποιονδήποτε λόγο. Δεν πρέπει να επιτρέπει πρόσβαση σε κανέναν τρίτον χωρίς την έγγραφη συγκατάβαση του υποκειμένου ασφαλισμένου.

— Όμως, η κάθε ιδιωτική επιχείρηση, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει δικαίωμα να φακελώνει ηλεκτρονικά τους πελάτες της και να διατηρεί στοιχεία του, τα οποία δεν δικαιολογεί η συναλλαγή (προσφορά αγαθών ή υπηρεσιών) να κατέχει. 
Αυτό έγινε κατ΄αρχήν «κατά μόνας» όταν δηλαδή ο πελάτης ερχόταν σε άμεση επαφή με την ιδιωτική επιχείρηση και αυτόματα η ολοκλήρωση της συναλλαγής, σήμαινε ότι ο πελάτης αποδεχόταν τη τήρηση προσωπικών δεδομένων του από την εταιρεία-πωλητή και δήθεν η τελευταία, θα προστάτευε αυτά τα προσωπικά δεδομένα. Το πόσο τα έχουν προστατέψει, το ζούμε καθημερινά με πάσης φύσεως οχλήσεις από άσχετους και άγνωστους.

— Όμως ξέρεις πολύ καλά επίσης, ότι εδώ και χρόνια το σύνταγμα έχει πάει περίπατο και το χουντοβούλιο, ΔΗΘΕΝ για την εξυπηρέτηση των πολιτών ή του Δημόσιου συμφέροντος, νομοθέτησε κατ΄αρχήν την διασύνδεση ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ με δημόσιους οργανισμός με ρητορικές διαβεβαιώσεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων και αμέσως μετά, επέτρεψαν την επέκταση τέτοιων εφαρμογών και σε αντίστοιχους ή ανάλογους ιδιωτικούς φορείς και μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων φορέων.

— Ξέρεις ότι τα προσωπικά μας δεδομένα, λαθροπωλούνται στην «ελεύθερη αγορά» ακόμα και απόρρητα στοιχεία του καθενός μας στις εφορίες. Οι δράστες βρέθηκαν. Τιμωρήθηκε κανείς??? Αν τιμωρούσαν τους μεταπωλητές, ολόκληρο το παράνομο στήσιμο της εμπορευματοποίησης των προσωπικών μας δεδομένων, θα κατέρρεε μόνο του και τα σχετικά νομοθετήματα θα κρίνονταν αντισυνταγματικά, είτε το ήθελε η παραδομένη δικαιοσύνη, είτε όχι.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Και εδώ είμαστε μπανανία. Είμαστε λαός με ανύπαρκτα ανθρώπινα δικαιώματα

tsoutsouneros.arvanitis.eu

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *