Πόσο νόμιμη και έντιμη είναι η σημερινή κυβέρνηση;

Κάτι ακούγεται, κάτι σιγοψυθιρίζεται, πως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου όχι μόνο δεν δείχνει νόμιμη, αλλά ούτε και είναι… Δηλαδή; Τί εννοεί ο… “ποιητής”;
Για να τα δούμε λιγάκι με αριθμούς.
Στις εκλογές του 2009, το ποσοστό Αποχής και…..
Λευκών/Ακύρων έφτασε στο 31,72%.
Αν κάνουμε την αναγωγή, τότε το ΠΑΣΟΚ, κυβερνάει όχι με το 43,8%, που του δίνουν, μη καταμετρώντας το παραπάνω ποσοστό, αλλά με ποσοστό 29,90%.

Τουτέστιν, 3 στους 10 πολίτες που δεν επέλεξαν κόμμα (απείχαν ή ψήφισαν Λευκό /Άκυρο), έδωσαν το δικαίωμα σε άλλους 3 πολίτες, να εκλέξουν κυβέρνηση.

Το αστείο είναι πως το Σύστημα εξουσίας, έχοντας ήδη εντοπίσει την αδιαφορία του κοινού για την σημερινή πολιτική πρόταση, έχει οργανώσει ένα ολόκληρο σύστημα πληροφόρησης που αναγάγει την Αποχή ή το Λευκό/Άκυρο σε ‘’πολιτική πρόταση’’.

Είναι , λένε, ‘’πολιτική άποψη’’ η Αποχή, είναι ‘’πολιτική άποψη’’ το Άκυρο ή το Λευκό.

Κρύβουν βέβαια από τους περισσότερους πως έχουν παράλληλα δημιουργήσει έναν τέτοιο Εκλογικό Νόμο, που μπορεί να καρπώνεται και την Αποχή και τα Λευκά/Άκυρα, δίνοντας την δύναμη σε αυτούς τους 3/10 πολίτες, να παρέχουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όσο η Αποχή ή τα Λευκά/Άκυρα, δεν θα φαίνονται στο Κοινοβούλιο, με ‘’άδειες θέσεις’’ (20% η αποχή-20% λιγότερες θέσεις στο κοινοβούλιο), τόσο δεν θα είναι λύση μια τέτοια επιλογή (αποχή ή λευκό/άκυρο).

Ο νέος εκλογικός νόμος, κρύβει και περισσότερες παγίδες.

Για όσους έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι του Συστήματος Εξουσίας με τα Λευκά/Άκυρα, και έχουν αποφασίσει να πάνε να ψηφίσουν, αλλά να δώσουν τη ψήφο τους σε μικρό κόμμα, το Σύστημα Εξουσίας, έχει βρει ακόμη μια λύση.

Όλες οι ψήφοι που θα πάρουν μικρά κόμματα, ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ δηλαδή κόμματα που δεν θα πιάσουν το ελάχιστο ποσοστό για να μπούνε στο κοινοβούλιο, θα μετατραπούν σε ψήφους του πρώτου κόμματος!!

Ναι, ναι, καλά ακούσατε. Αν ψηφίσεις πχ “Κυνηγούς”, είναι σαν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.
Αν ψηφίσεις “Λεβέντη”, είναι σαν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ.

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν πως και αυτή η κυβέρνηση, και η προηγούμενη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ, μιας και δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία, αλλά είναι ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ μέσω ενός εκλογικού συστήματος κομμένου και ραμμένου στα μέτρα τους, και στον ‘’ιδιωτικό στρατό’’ που έχουν αποκτήσει από τους υποτελείς δημόσιους υπαλλήλους τους.

Μια τέτοια κυβέρνηση, είναι κυβέρνηση όχι απλά μειοψηφίας, αλλά κυβέρνηση ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, εφόσον ο εκλογικός νόμος που αυτοί (και οι προηγούμενοι) που τους ανέδειξε σε εξουσία, είχε εξ αρχής δημιουργηθεί ώστε να πνίξει κάθε επιθυμία των πολιτών για αλλαγή πολιτικής.

http://kostasxan.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η ΑΠΟΧΗ ΖΩΑ ΣΑΣ ΕΚΑΨΕ …..Η ΜΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ….ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΙΝΗΜΑ …ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ..ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΤΙΝΑΚΙΑ ΤΙς ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΛΛΟΥ …ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΣΑΡΟΥΝ ……ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ,ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ….ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΙς ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΧΝΙΤΕΣ …ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΥΗΘΗΚΑΤΕ ..ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΚΑΤΑ ….ΖΩΑ !

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΑΠΟΧΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ,ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΑΝΙΔΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Χαχααα ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥ Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ο Υ ΜΙΚΗ θα σωσει την Ελλαδα!

    Προτιμώ να πεθάνω παρά να συνασπιστώ με αριστερό!
    Κατέστρεψαν την Ελλάδα ΟΛΟΙ τους!
    ΜΑΝΤΡΙ ειναι και αυτο για να νομιζεις οτι θα επαναστατησεις και την κρισιμη ωρα θα καθεσαι απραγος!
    Σε κανενα μαντρι δεν μπαινω προσωπικα και δη αριστερο!

    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Αρα το συμπερασμα ειναι, οσο ποιο γρηγορα γινεται να προκυψει ενα νεο κινημα-κομμα,απορριπτοντας τις μεχρι τωρα πολιτικες που οδηγησαν στο σημερινο αντιλαικο ξεσπασμα με μνημονια και καθε ειδους παραπλανηση γυρω απο τα πετρελαια,και αυτο το νεο κινημα να στηριχθει αποτον λαο αφου πρωτα δωσει προτασεις και εγγυησεις μιας αλλης πατριωτικης πολιτικης.Μεχρι στιγμης ,μονο η ΣΠΙΘΑ ,που ξεκινησε απο τον Μικυ εχει χαρακτηριστικα Εθνικης πολιτικης αλλης ποιοτητας,και φανταζομαι οτι δεν θα εχουν κομπλεξ πρωην ,δεξιοι,κεντρωοι,αριστεροι ,πασοκοι ,νεολαια,κλπ. να βρεθουμε επι τελους στο ιδιο ΕΛΛΗΝΙΚΟ μετεριζι,χωρις εξαρτησεις ,και κανοντας στην ακρη καθε ειδος υπονομευτων που θα αρχισουν να κελαηδουν ποικιλοτροπως..δεν ξερω αν υπαρχει και κατι αλλο στα σκαρια,αλλα πρεπει ολοι να συσπειρωθουμε σε ενα χωρο μαζικα ,για να υπαρχει αποτελεσμα..και για να ανατραπει δημοκρατικα …οτι δεν μας αρεσει και απορριπτουμε.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΔΙΑΒΑΣΑ Ο Λ Ο ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΛΕΜΕ!

    ΑΠΛΑ ΒΛΕΠΩ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΟΥ…

    ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ(ΕΜΜΕΣΩΣ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ

    1. ΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ

    2. ΝΑ ΜΗΝ "ΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ" ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ!

    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΜΑΓΚΑΣ… ΑΝ ΨΗΦΙΖΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΞ ΟΣΩΝ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μ Ι Κ Ρ Α ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ…

    ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ Λ Ε Υ Κ Ο ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ!
    ΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!
    ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΣΑΣ ΜΟΥΝΤΖΩΝΩ ΟΛΟΥΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!
    ΤΟ ΚΑΘΙΣΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΟΤΙ ΒΑΡΙΟΜΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΟΤΙ ΣΑΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ…
    ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΟ!

    ΕΙΠΑΜΕ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ!!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Διαβασα ΠΟΛΥ καλά τι λέει…

    ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Ξ Ε Κ Α Θ Α Ρ Α Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ!

    Θ Υ Μ Η Σ Ο Υ ΜΕ ΤΟΤΕ!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΚΟΙΝΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ Κ Ω Λ Ο Μ Π Λ Ο Γ Κ Ή ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΑΘΟΣ;

    ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ" ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!

    ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *