Ο……εταίρος “πλήρους ευθύνης!!!”

Ηλίας Μαλεβιτης
Δικηγόρος τ. Βουλευτής

Στην προχθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού ,στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ , σε ερώτηση του Δημοσιογράφου για το πως κρίνει τη στάση του Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σαμαρας έπλεξε το εγκώμιο στον κ. Βενιζελο χαρακτηριζοντάς ως”εταίρο πλήρους ευθύνης”., εναν ανθρωπο τον οποιο βαρύνουν πολλες και ποικιλλες πολιτικες ευθύνες…
Εδήλωσε δε κατηγορηματικά και με απόλυτη βεβαιότητα ότι όταν θα συζητήσουν για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας θα συνεννοηθούν και δεν θα την….πατήσουν!!!!


Και βέβαια , όπως ειναι φυσικό,όλοι οι Ελληνες αυτο περιμένουν ,να μην την…..ξανά πατήσουν δηλαδη οι Κυβερνώντες , γιατι ο λαός δεν αντέχει άλλο! Πάντως η εμπειρία του παρελθόντος μετριάζει την αισιοδοξία όσων πιστεύουν ότι θα αλλάξουν σημερα νοοτροπία οι πολιτικοι του χθες !!! 

Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης θεωρεί ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν τον τόπο μετά τη μεταπολίτευση, δεν ειναι σε θέση, με τα ίδια δοκιμασμένα πρόσωπα να λύσουν τα προβλήματα που εκείνα δημιούργησαν με την πολιτική τους.
Κανενας δεν πιστεύει πλέον ότι οι πολιτικοί με παλαιό κομματικές αντιλήψεις που απέτυχαν ως στελέχη των γαλάζιων και πράσινων κυβερνήσεων του παρελθόντος ειναι σε θέση σήμερα , μετέχοντας σε ενα , ερημην του λαου ,στημενο γαλαζοπρασινο σχήμα, να …..”σώσουν” τον τόπο!!!! Κι αυτο βέβαια ,θα φανεί σύντομα! 
Οταν δηλαδή οι Βουλευτές των συγκυβερνωντων κομμάτων θα κληθούν να πάρουν θέση στα μεγάλα θέματα που θα έρθουν στη Βουλή όπως ειναι : ο αντιρατσιστικος νόμος , ο φόρος ακινήτων ,οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων,οι αποκρατικοποιήσεις, τα αναμενόμενα νέα μέτρα κ.λ.π.. Τότε θα δείξει αν το…Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ θα προσχωρήσει στις θέσεις της …φιλελεύθερης Παράταξης ή αν η τελευταία θα …ασπασθει τη σοσιαλιστική ιδεολογία την οποία με ιδιαίτερα αλλαζονικό τροπο , μεχρι χθες, υποστήριζε ο κ. Βενιζέλος ,εξαπολύοντας μύδρους εναντίον της Ν.Δ !!!

Τελος, πρεπει να σημειωσουμε , ότι η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ απο την Κυβέρνηση στέρησε απο τα παραμείναντα δυο αλλα κόμματα , ενα άλλοθι λήθης του κυβερνητικού τους παρελθόντος το οποίο τους παρείχε , με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση ,ενα ευπρεπές αριστερό κόμμα!!!

Τώρα οι ηγεσίες των δυο κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καλούνται να διαχειριστούν την κρίση που εκείνα δημιούργησαν και να αποδείξουν ότι και οι δυο τους ειναι πραγματι πλήρους” και όχι… “Ανευ” ευθύνης!!!! 
Ηγετες ,διαψευδοντας όσους υποστηρίζουν ότι κόμματα με ετερόκλητες ιδεολογίες δεν μπορούν να συγκυβερνουν , σοβαρά και υπεύθυνα, επι πολύ , ενα τόπο!!!!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *