Ιδιώτες μαζεύουν τα σκουπίδια στην Αθήνα

Στα άκρα έχει οδηγηθεί η σχέση της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στους Δήμους, την ίδια ώρα που η κατάσταση με τα σκουπίδια στην Αθήνα είναι σε οριακό σημείο.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών οδηγήθηκαν σε ναυάγιο και ήδη είναι έτοιμα τα προεδρικά διατάγματα για την κατάργηση των τομέων καθαριότητας Αττικής και Θεσσαλονίκης και εάν οι….
εργαζόμενοι δεν σταματήσουν την απεργία, τότε θα ενεργοποιηθούν.

Στην Αθήνα τα πρώτα ιδιωτικά απορριμματοφόρα, με εντολή της Περιφέρειας Αττικής, έκαναν την εμφάνιση τους και η αποκομιδή ξεκίνησε από νοσοκομεία και σχολεία του λεκανοπεδίου.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε πως η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την Αθήνα όσον αφορά στο θέμα των σκουπιδιών, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο ΧΥΤΑ στη Φυλή θα ανοίξει με οποιονδήποτε τρόπο.

Παρά το τελεσίγραφο της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα εμφανίζονται ανυποχώρητοι, αποφασίζοντας ομόφωνα την προκήρυξη δύο 48ωρων απεργιών από το Σάββατο και τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως τις 20 Οκτωβρίου.

Μία πιθανή ενεργοποίηση των συγκεκριμένων προεδρικών διαταγμάτων, θα σημάνει αυτόματα ότι καταργούνται όλες ανεξαιρέτως οι οργανικές θέσεις, που σημαίνει κατά συνέπεια ότι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θα απολυθούν ή θα μπουν σε καθεστώς εφεδρείας.

Τέλος, οι απεργοί βρίσκονται αντιμέτωποι με φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα. Σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος θα επιβάλλονται κυρώσεις στους ρυπαντές και σε όσους με πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους δεν συμβάλλουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών.

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *