Στο “ΖΕΝΙΤΗ” τα μέτρα ασφαλείας στη Ρόδο


Οι πληροφορίες ότι ομάδα συνδικαλιστών από άλλες περιοχές της χώρας προτίθεται να φθάσει στη Ρόδο για να εμποδίσει τον κατάπλου του κρουαζιερόπλοιου «ΖΕΝΙΤΗ» στο νησί στις 19 Μαΐου έχει θορυβήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού.

Οι αναφορές από διάφορες ομάδες επαγγελματιών (οδηγοί ταξί, έμποροι, εστιάτορες κ.ά.) προκάλεσε την αντίδραση των αρχών, και με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνου Μπούτσικου θα ληφθούν αυστηρά μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία αλλά και το Λιμεναρχείο, για την αποφυγή τυχόν …

… επεισοδίων, κατά τον κατάπλου και την παραμονή του κρουαζιερόπλοιου «ZENITH» στο νησί.

Η εισαγγελική εντολή δόθηκε με έγγραφο που κοινοποιήθηκε τόσο προς τον αστυνομικό διευθυντή Δωδεκανήσου, ταξίαρχο Νικόλαο Εταιρίδη όσο και προς τον κεντρικό λιμενάρχη Ρόδου, πλοίαρχο Γιάννη Αργυρίου.
Συγκεκριμένα, στο έγγραφο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου αναφέρονται τα εξής:
«Περιήλθε εις γνώση της υπηρεσίας μας από τους προέδρους διαφόρων επαγγελματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στη νήσο της Ρόδου ότι στις 19-05-2010 θα εμποδιστεί ο κατάπλους του κρουαζιεροπλοίου ”ZENITH” στο Λιμένα της Ρόδου από άτομα συγκεκριμένου συνδικαλιστικού χώρου.

Επειδή η ανωτέρω ενέργεια είναι αξιόποινη πράξη η οποία τιμωρείται από το νόμο πέραν των δυσμενών καταστάσεων που δημιουργεί εις βάρος της κοινωνίας της Ρόδου σε μια κρίσιμη και δύσκολη οικονομική συγκυρία, σας δίνουμε την εντολή όπως λάβετε τα προσήκοντα μέτρα στο τομέα ευθύνης και αρμοδιότητας κάθε υπηρεσίας προς αποτροπή κάθε έννομης ενέργειας και σε περίπτωση διάπραξης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων να εφαρμοστεί η κατά των υπαιτίων αυτόφωρη διαδικασία των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ.
Την εκτέλεση της παρούσας παραγγελίας θα εποπτεύσουμε προσωπικώς».
Στο μεταξύ, τις προτάσεις της ΠΝΟ για την άρση του καμποτάζ στην κρουαζιέρα αναμένει εγγράφως τη Δευτέρα ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιώργος Ανωμερίτης.

Από την πλευρά του, ο γγ της ΠΝΟ, Γιώργος Χαλάς, ξεκαθάρισε πως δε θα γίνει δεκτό στα ελληνικά λιμάνια κανένα ξένο κρουαζιερόπλοιο το οποίο «δε θα σέβεται το νόμο».
skai

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *