Τιμές Αρχηγού Κράτους στο Άγιο Φως


http://www.pentapostagma.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

  1. Ανώνυμος

    βρωμολόξιους ΄και η παρέα σου φοβισμένη πουλάδα, πιστευεις πολύ παληκάρι μου, αλλά φοβάσαι να το παραδεχτεις , και καλύπτεσαι΄πίσω απο 2 εγκυκλοπάιδεις. μη φοβάσαι σε συγχωρείο ο Θεός./ Το ξέρουμε, με τη παρέα σου οτι κλαις τα βραδια στις εικόνες μπροστα να σε συγχωρέσει ο θεός . Απο Αμερική ήρθα απο ειδικά τέτοια , μη φοβάσαι. Αδέλφια απο φόβο ορμάνε οταν βλέπουν κάτι σχετικό με τη θρησκεία , αν δεν τους ενδιέφερε δε θα ασχολιόντουσαν, μην απαντάτε, ασχολήθηκα στην Αμερική..μην ασχολείστε με αυτους,Οτι και να πουν φύγετε να μείνουν μόνοι τους. Για το Χριστό μας αδέλφια. Πιστεύουν πιο πολύ αυτοι, και το κάνουν να βλέπουν πως σκέπτεσθε. Γυμναστής

    Reply
  2. Ανώνυμος

    πειτε μου, αφου το αγιο φως δεν καιει (ετσι λενε)…γιατι οταν ερθει εδω καιει σαν κανονικη φλωγα….εγω απο μικρος θυμαμαι το γιαννακη προσεχε μην καψεις την θεια μπροστα με την λαμπαδα σου

    Reply
  3. Ανώνυμος

    vomoloxius.
    Σε παρακολουθω σε πολλα σου σχολια, και βλεπω οτι εχεις μεγαλη Γνωση Μπραβο σου!!!!!

    Reply
  4. vomoloxius

    Μάθετε κι' αυτό! Ως το 1988, το Φως ερχόταν στην Ελλάδα με βαπόρι μια εβδομάδα μετά την Ανάσταση! Μέχρι που ένας ταξιδιωτικός πράκτορας έπεισε το κράτος να μετατρέψει μια θρησκευτική τελετή σε εθνική παράδοση: Ήταν ο Ιάκωβος Οικονομίδης, ο οποίος έκτοτε φέρει τον τίτλο του Μεγαλόσταυρου του Παναγίου Τάφου, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου στην οδό Νίκης 23, που οργάνωνε (μέχρι το 2004 που έκλεισε) εκδρομές στους Αγίους Τόπους.

    Λόγω της σχέσης του με τον τότε Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα (και μετά Πατριάρχη) κ. Ειρηναίο, συνέλαβε την ιδέα και έπεισε το κράτος να ναυλώσει αεροσκάφος της Ολυμπιακής για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα. Επί προεδρίας Σαρτζετάκη, προστέθηκαν… εύζωνοι και σταδιακά φτάσαμε στο να του αποδίδονται (του… Φωτός!) τιμές αρχηγού κράτους.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    9,15 Ρε Αρχιμαλακα, Να πληρωνεις μονος σου, εσυ και οι ομοιοι σου παλιοσκατομαλακα το σκατοφως σου Σκοτεινιασμεναι, Εγω γιατι να πληρωνο ρε αρχιδομαλακα τη μαλακια που πιστευεις εσυ, Εσυ γιε και σπερμα του Ισραιλ, να ασπαζεσαι τη μαλακια σου, Εγω γιατι ΡΕ, μιλας κιολας Σκατοχρηστιανοταλιμπαν.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    διάβασα:

    αποτελεί ασέβεια το να αποδίδει κανείς «τιμές Αρχηγού Κράτους» στο Άγιον Φως, το οποίο προέρχεται από τον τάφο εκείνου που δήλωσε ότι «η Βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου»

    δεν μπορω παρα να συμφωνήσω. και φυσικά δεν είμαι ουτε άθεος ουτε αλλόθρησκος, πασχίζω να είμαι χριστιανός όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. ωστόσο η λογική ασυνέχεια είναι προφανής.

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΚΑΙ ΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΑ Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ?ΤΙ ΦΑΓΟΥΡΑ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ? ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ?ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΠΛΑΣΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ?ΦΥΤΩΣΑΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ? ΒΡΕ ΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΑ ΘΕΙΑ !ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ! ΟΥΣΤ!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Αποσπάσματα από την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης για το Άγιο Φως

    Υπάρχει, αιώνες τώρα, διάχυτη η πεποίθηση στον ευσεβή μεν, αλλά θεολογικά και λειτουργικά απαίδευτο ορθόδοξο πιστό, που ψάχνει για «θαύματα» προκειμένου να πληρώσει το πνευματικό του κενό, ότι κατά την τελετή αφής το Άγιον Φως κατέρχεται θαυματουργικά «ουρανόθεν» για να ανάψει τη λαμπάδα του Πατριάρχου…

    …Πρόκειται για έναν θρύλο, ο οποίος καλλιεργήθηκε στους Άγιους Τόπους μετά την εισβολή των σταυροφόρων και μέσα στα πλαίσια της διαμάχης Ορθοδόξων Λατίνων και Αρμενίων, που ο καθείς διεκδικούσε δι’ εαυτόν το προνόμιο του «λαμβάνειν εξ ουρανού» το ανέσπερο Φως!

    …Ο Πατριάρχης ανάβει τη λαμπάδα του από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται πάνω στον Πανάγιο Τάφο. Όπως ακριβώς πράττει ο κάθε Πατριάρχης και ο κάθε κληρικός την ημέρα της Λαμπρής, όταν παίρνει Φως Χριστού από την ακοίμητη κανδήλα που βρίσκεται υπεράνω της συμβολίζουσας τον Τάφο του Κυρίου Αγίας Τράπεζας…

    …Ωσάν οι πρόγονοί μας να μη γιόρταζαν Ανάσταση Χριστού προτού εφευρεθεί το αεροπλάνο! Ή ωσάν οι ανά τα πέρατα της οικουμένης Ορθόδοξοι να μην εορτάζουν Πάσχα Κυρίου, μια και η Ολυμπιακή δεν «πετά» ως τις χώρες τους!

    Επέστη όμως καιρός να τερματιστεί ο διασυρμός των Θείων. Είναι δε σόλοικο και αποτελεί ασέβεια το να αποδίδει κανείς «τιμές Αρχηγού Κράτους» στο Άγιον Φως, το οποίο προέρχεται από τον τάφο εκείνου που δήλωσε ότι «η Βασιλεία η εμή ουκ έστιν εκ του κόσμου τούτου».

    (πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσέτσης, Το Βήμα, 21-4-2006)

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ Η ΙΔΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ.
    ΨΩΜΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ.
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *