Η εντατική άσκηση βελτιώνει τις επιδόσεις στα μαθήματα

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας και φαίνεται ότι είχαν απόλυτο δίκιο μιας και τα ευρήματα μίας νέας μελέτης δείχνουν ξεκάθαρα ότι η εντατική άσκηση βελτιώνει τις επιδόσεις των παιδιών στα μαθήματα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων των Πανεπιστημίων του Strathclyde και του Dundee.

Η έρευνα στην οποία συμμετείχαν περίπου 5.000 παιδιά, βρήκε ότι οι καλές επιδόσεις στα αθλήματα συνοδεύονται συχνά και από καλές επιδόσεις στην αγγλική γλώσσα, τα μαθηματικά και τη φυσική.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι 17 λεπτά για τα αγόρια και 12 για τα κορίτσια είναι αρκετά για να βελτιωθούν σημαντικά οι ακαδημαϊκές αποδόσεις τους, και αναφέρουν ότι η βελτίωση αυτή είναι ποιο σημαντική στα κορίτσια.

Οι συγγραφείς πιστεύουν ότι τα ευρήματα τους αντανακλούν τις θετικές επιδράσεις της σωματικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο.

“Η τακτική άσκηση βελτίωσε τις ακαδημαικές επιδόσεις όλων των μαθητών ανεξαρτήτως ηλικίας, στα 11, στα 13 αλλά και στα 16 έτη“, αναφέρει η μελέτη.

Η έρευνα μας δείχνει ότι η σωματική δραστηριότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών. Προφανώς, υπάρχουν και άλλα οφέλη και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν οι γονείς και όλα τα άτομα που μετέχουν στον τομέα της εκπαίδευσης”, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Μπουθ.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *