Λαμία: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμ​ένου βοσκού

Καλούσε επί ώρες για βοήθεια και κανείς δεν τον άκουγε…

Ο 85χρονος βοσκός από τη Δίβρη ανέβηκε το πρωί στην πλαγιά πάνω από το χωριό για να βοσκήσει τα ζώα του, όπως κάθε μέρα.

Στις 12 περίπου χθες το μεσημέρι, δυστυχώς γι’ αυτόν, σε ένα δύσβατο και…….
κακοτράχαλο σημείο, έχασε την ισορροπία του και έσπασε το πόδι του. Ήταν τόσο μακριά, περίπου 5 χλμ. από το χωριό, που κανείς όσο κι αν φώναζε δεν τον άκουγε.

Έτσι ο 85χρονος σέρνοντας το σπασμένο πόδι του με όση δύναμη του απέμεινε, διάνυσε πάνω από μισό χιλιόμετρο φτάνοντας σε ένα ύψωμα και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια.

Όπως αναφέρει το LamiaReport, πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι που τον άκουσε κάποιος συγχωριανός του, που περνούσε κάτω στη ρεματιά και ειδοποίησε τους συγγενείς του.

Όταν οι δικοί του άνθρωποι έφτασαν στο σημείο τον βρήκαν να σφαδάζει από τους πόνους και εξαντλημένο. Δεν μπορούσαν όμως να τον μεταφέρουν, αφού βρισκόταν σε δύσβατο σημείο και τουλάχιστον 2-2,5 χιλ. από τον πλησιέστερο χωματόδρομο που μπορούσε να φτάσει ασθενοφόρο.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από την 7η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ, που έφτασαν στη Δίβρη από τη Λαμία. Ο 85χρονος, που αποδείχτηκε σκληρό καρύδι, μεταφέρθηκε με φορείο στο ασθενοφόρο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

LamiaReport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *