Αύξηση της ανεργίας στις χώρες της Ευρωζώνης


Δεν πάει όμως πίσω η ανεργία και στις άλλες χώρες. Σύμφωνα με την Eurostat, η ανεργια τον Μάρτιο του 2010 ήταν 10,0%. Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας το συναντάμε στην Ολλανδία με 4,1% και στην Αυστρία με 4,9% ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό στην Λετονία με 22,3% και την Ισπανία με 19,1%.
Σε ότι αφορά τους νέους, τον Μάρτιο η ανεργία κάτω των 25 ετών ήταν 19,9% στην Ευρωζώνη με χαμηλότερο ποσοστό στην Ολλανδία (7,4%) και το υψηλότερο (παρακαλώ) στη Λετονία (44,9%) και στην Ισπανία (41,2%).

Στην Αμερική, η ανεργία ήταν τον Μάρτιο του 2010 το 9,7% και στην …

… iαπωνία τον Φεβρουάριο του 2010 στο 4,8%.

Πηγή: Eurostat
Σημείωση:
Η ζώνη του ευρώ (EA16) αποτελείται από το Βέλγιο, τη Γερμανία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω Χώρες, Αυστρία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σλοβακία και Φινλανδία.

ΕΕ-27 περιλαμβάνει το Βέλγιο (BE), Βουλγαρία (BG), την Τσεχική Δημοκρατία (CZ), Δανία (DK), Γερμανία (DE), Εσθονία (EE), Η Ιρλανδία (IE), Ελλάδα (EL), Ισπανία (ES), Γαλλία (FR), Ιταλία (IT), Κύπρος (CY), Λετονία (LV), Λιθουανία (LT), Λουξεμβούργο (LU), Ουγγαρία (HU), Μάλτα (MT), τις Κάτω Χώρες (NL), Αυστρία (AT), Πολωνία (PL), Πορτογαλία (PT), Ρουμανία (RO), Σλοβενία (SI), Σλοβακία (SK), Φινλανδία (FI), Σουηδία (SE) και το Ηνωμένο Βασίλειο (UK)
http://www.adesmeutoslogos.co.cc/2010/05/blog-post_4972.html

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *