«Σπάει» σε τρία ραντεβού τις συναντήσεις με τους πρυτάνεις ο Αρβανιτόπουλος

Ο υπουργός Παιδείας, Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αποφάσισε να «σπάσει» σε τρία ραντεβού τις συναντήσεις με τους πρυτάνεις.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας σήμερα θα συναντηθεί…
με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο, τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Γάτσιο και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Αρβανιτόπουλου:

«Πρόγραμμα συναντήσεων του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τους Πρυτάνεις και τους Συλλόγους Διοικητικών Υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ

Έπειτα από την πρόσκληση σε διάλογο που απηύθυνε την Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προς τους Πρυτάνεις των Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στη διαθεσιμότητα, προκειμένου η Πολιτεία και το Υπουργείο να τους συνδράμει στη διαδικασία της διοικητικής αναδιάρθρωσης, που πρέπει να ακολουθήσουν, το πρόγραμμα των συναντήσεων του Υπουργού με τους Πρυτάνεις, διαμορφώνεται ως εξής:

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

· Στις 13.00: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σίμο Σιμόπουλο

· Στις 13.30: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Γάτσιο

· Στις 14.00: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργο Παναγιωτάκη

Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

· Στις 11.00: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη

· Στις 14.00: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

· Στις 10.00: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μυλόπουλο

· Στις 12.00: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευριπίδη Στεφάνου

· Στις 14.00: Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννη Μεσσήνη

Το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα συναντηθεί με τους Προέδρους των Συλλόγων των Διοικητικών Υπαλλήλων Ιδρυμάτων, που συμμετέχουν στην διαθεσιμότητα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διαιδρυματικής κινητικότητας και επανατοποθέτησης των περισσοτέρων σε φορείς του δημοσίου. Αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση των συμμετεχόντωνα».

Νωρίτερα είχε στείλει επιστολή στον υπουργό Παιδείας ο προεδρεύων της Συνόδου πρυτάνεων, πρύτανης του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορούσαν δώσουν όλοι το παρών στο σημερινό ραντεβού.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Είναι πολύ ευχάριστο ότι, έπειτα από δύο μήνες συνεχών αιτήσεων μας για συνάντηση, αναλαμβάνετε την πρωτοβουλία να μας καλέσετε. Δυστυχώς, η πρόσκλησή σας μου κοινοποιήθηκε χθες μετά τις 22:00, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να ανταποκριθώ σήμερα, Παρασκευή, για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν με ανειλημμένες υποχρεώσεις μου. Έχοντας επικοινωνήσει με τους Πρυτάνεις των 8 Πανεπιστημίων που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα και τους οποίους έχετε προσκαλέσει, 5 εξ αυτών βρίσκονται εκτός Αθηνών, σας κάνω γνωστό ότι αντιμετωπίζουν και αυτοί την ίδια δυσκολία. Είμαστε στη διάθεσή σας από τη Δευτέρα και μετά. Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι εκκρεμεί να καθοριστεί μία συνάντηση με τους εκπροσώπους της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία ελπίζω να πραγματοποιηθεί και αυτή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, οδηγώντας τα Πανεπιστήμια σε πρωτοφανή αδιέξοδα. Επιπλέον, οι 2 Σύγκλητοι εκ των 8 Πανεπιστημίων, που πλήττονται από τη διαθεσιμότητα, έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις των μελών τους στη διάθεση των Πρυτάνεων. Επομένως, μία συνάντηση μαζί σας, με διευρυμένη ατζέντα, με θέματα πέραν αυτών που προτείνετε, είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Αναμένοντας την ανταπόκρισή σας για συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας» καταλήγει ο κ. Μυλόπουλος.

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *