Οι μεταρρυθμίσεις μπορούν να “ξεκλειδώσουν” μία υπό-δόση για την Ελλάδα εντός του Μαρτίου!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι πρόθυμος να εκταμιεύσει χρήματα για την Ελλάδα εντός του Μαρτίου, προκειμένου η χώρα μας να αποφύγει τη χρεοκοπία…

Ο δημοσιογράφος των FT, Πίτερ Σπίγκελ έγραψε τη συγκεκριμένη είδηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, τονίζοντας πως από τη δόση των 7,2 δισ. που μένει να εκταμιευθεί για την Ελλάδα, το Eurogroup θα μπορούσε να διαθέσει άμεσα ένα μέρος των χρημάτων.

Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να απελευθερωθούν 3,6 δισ. με τους Ευρωπαίος εταίρους να θέτουν ως όρο το να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευθεί πως θα υλοποιήσει, στην τελευταία συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup.

H Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και έχει πολλές υποχρεώσεις να εκπληρώσει μέσα στον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τον Σπίγκελ, το Eurogroup είναι πιο… ευέλικτο από το ΔΝΤ και θα μπορούσε να δώσει τη λύση στην Ελλάδα.

Ο Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει τον Μάρτιο στην «πρώτη εκταμίευση» από τα 7,2 δισ. ευρώ που υπολείπονται του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

Προϋπόθεση για να γίνει αυτό, τόνισε, είναι η ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές. «Το μήνυμά μου προς τους Έλληνες είναι: προχωρήστε στην υλοποίηση του προγράμματος ακόμη και πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα. Εάν το κάνετε αυτό, τότε ίσως είναι να είναι δυνατή κάποια στιγμή μέσα στον Μάρτιο η πρώτη εκταμίευση».

ysterografa.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *